Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Yrittäjä ripusti ministerin kuvan ravintolan seinään Jyväskylässä – "Hallituksen tiedottaminen on ollut aivan käsittämätöntä", puhisee Petu Leppänen Radio Keskisuomalaiselle

Tällainen kuva koristaa Karaoke Pub Resinan seinää Jyväskylän Hannikaisenkadulla. Karaoke Pub Resina
Teemu Rauhala

Teemu Rauhala

Jyväskyläläisen Karaoke Pub Resinan ravintoloitsija Petu Leppänen kuvailee ravintoloiden tämänhetkistä tilannetta järkyttäväksi, p:llä alkavalla voimasanalla höystettynä.

Tieto tiistaina alkaneen ravintolasulun ulottumisesta myös Keski-Suomeen varmistui vasta maanantai-iltana, kun valtioneuvosto määritteli asetuksella, mitkä alueet kuuluvat sulun piiriin. Keski-Suomi oli ainoa sulkulistalle päätynyt maakunta, joka ei ole koronaviruksen kiihtymis- tai leviämisvaiheessa. Valtioneuvosto perusteli tätä sillä, että alueen keskuskaupunki Jyväskylä on määritetty kiihtymisvaiheeseen.

Leppänen päätti tiedottaa oman ravintolansa kiinnimenosta näyttävästi: hän ripusti Lumikki ja seitsemän kääpiötä -sadun kuvastolla, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) kuvalla sekä nasevilla teksteillä höystetyn suuren plakaatin ravintolansa seinään.

– Bongasin kuvan yhdestä Facebook-ryhmästä, ja sitä vähän muokattiin. Viime keväänä kun olimme kiinni, asiakkailta tuli palautetta, että ei ollut mitään kylttiä, että olimme kiinni. Nyt sen pitäisi ainakin näkyä, Leppänen sanoo Radio Keskisuomalaisen Jari Lindströmin haastattelussa.

Hallituksen tiedottaminen ravintolarajoituksista on Leppäsen mielestä ollut "aivan käsittämätöntä".

– Perjantaina oli vähän jo tiedossa, että saisimme jatkaa, ja osa ravintoloista teki jo tilauksia tälle viikolle. Maanantaina tulikin tieto, että ei saadakaan olla auki, Leppänen päivittelee.

Kuuntele koko haastattelu alta podastina.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut