Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Härän vuotta juhlittiin virtuaalisesti, perinteitä ei unohdettu

Johanna Marttinen

Monikulttuurikeskus Gloriassa on perinteisesti järjestetty yhteistyötahojen ja vapaaehtoisten kanssa helmikuussa kiinalainen uuden vuoden juhla, Lunar New Year.

Niin tänäkin vuonna, mutta pandemian vuoksi juhlittiin etäyhteyksin Zoomissa lauantaina 13.2. Ohjelmassa oli videoita, musiikkia, keskustelua ja myös pieni yllätys: mukana olevat lapset saivat hakea punaisen onnen kirjekuoren seuraavalla viikolla Gloriasta.

Iloisessa tunnin tilaisuudessa oli mukana Jyväskylässä asuvia kiinalaisia ja suomalaisia sekä heidän tuttaviaan kolmella eri alueella Kiinassa. He näyttivät omia juhlaperinteitään, ruokiaan ja koristeitaan. Saatiin kuulla guzheng-sitrasoitinta ja onnentoivotuksia. Nelivuotias lapsi lausui runon kiinaksi.

Juhla toi Zoomin kautta yhteen perheitä, jotka eivät vuosiin olleet nähneet toisiaan. Siirryttiin virtuaalisesti keittiöstä toiseen ja juhlittiin härän vuoden alkua yhdessä herkkupöytien ääressä halki mantereiden.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut