Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Navetta paloi maan tasalle Joutsassa – paikalle hälytettiin pelastuslaitoksen yksiköitä useilta paikkakunnilta

Kuvituskuva. Saara Karttunen

Justus Vento

Joutsassa paloi viime yönä suurehko navettarakennus. Palon syttymisen olivat huomanneet samassa pihapiirissä sijaitsevan talon asukkaat noin aamuyhdeltä. Palanut rakennus oli pelastuslaitoksen mukaan noin 200–300-neliöinen. Palopaikka on Pämämäentiellä jonkin matkaa Joutsasta Kangasniemelle päin.

– Navetta oli vanha ja autio, eli merkittäviä vahinkoja muulle kuin rakennukselle ei koitunut. Sen sisällä ja pihapiirissä oli esimerkiksi romuautoja. Navetta oli riittävän kaukana asuinrakennuksesta, ettei leviämisriskiä ollut, päivystävä palomestari Pentti Partanen kertoo.

Palo oli levinnyt puurakennuksessa nopeasti. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, mitään ei ollut tehtävissä sen pelastamiseksi.

– Yksiköitä hälytettiin sammutustöihin monilta paikkakunnilta, mutta Joutsan yksiköiden saapuessa todettiin, että rakennus on jo ilmiliekeissä. Jäljelle jäi siis leviämisen estäminen ja jälkisammutus, Partanen sanoo.

Pelastuslaitos jututti myös navetan omistajan. Rakennuksessa oli sähköt, mutta sitä ei omistajan mukaan oltu vakuutettu. Palon syttymissyyn tutkinnan suorittaa poliisi.

– Raunioista ei ole haittaa liikkumiselle, joten ne todennäköisesti raivataan ajan kanssa, Partanen päättää.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut