Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Mikä nimeksi Ruusupuiston museokeskukselle? Ehdota ja vaikuta!

Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo sijaitsevat vierekkäin Ruusupuistossa. Museot yhdistetään väliosalla. Saara Karttunen
Sari Toivakka

Sari Toivakka

Jyväskylän Ruusupuistoon muodostuu uusi museokeskus Alvar Aalto -museosta ja Keski-Suomen museosta Aalto-museon peruskorjauksen ja museorakennukset yhdistävän yhdysosan rakentamisen myötä.

Kulttuuriperintöön, kulttuuriympäristöön, arkkitehtuuriin ja muotoiluun profiloitunut museokeskus avautuu vuonna 2023.

Museokeskus etsii itselleen houkuttelevaa nimeä, joka kuvaa kahden museon kokonaisuutta. Haussa on hankkeen mukaan uniikki, mieleenpainuva, selkeä ja helposti taipuva nimi. Nimen tulisi sopia myös kansainvälisten asiakkaiden suuhun sekä kuvastaa kahta erilaista museota ja niiden sisältöjä.  

Nimiehdotuksia voi jättää 15.3.–15.4.2021 välisenä aikana hankkeen uusilla verkkosivuilla: www.ruusupuistonmuseokeskus.fi 

Museokeskuksen nimen valitsee hankkeen ohjausryhmä, johon kuuluvat  Heli-Maija Voutilainen (Jyväskylän kaupunki, museotoimenjohtaja), Tommi Lindh (Alvar Aalto -säätiö, toimitusjohtaja), Tuula Vuolio-Vallenius (Keski-Suomen museo, intendentti; näyttelyt)),  Katariina Pakoma (Alvar Aalto säätiö, yli-intendentti), Mirkku Kullberg (Glasshouse Helsinki, toimitusjohtaja) sekä Nina Heikkonen (Museovisio-hanke, projektikoordinaattori).  

Nimiehdotukset julkaistaan hankkeen verkkosivuilla 22.4.2021. Museokeskuksen lopullinen nimi julkistetaan myöhemmin.

Kaikkien nimeä ehdottaneiden kesken arvotaan 10 museokorttia ja 10 Aalto-jakkaraa. 

Ruusupuiston museokeskus

Uudessa, vuonna 2023 avattavassa museokeskuksessa toimii kaksi erillistä museota.

Alvar Aalto -museo (rakennettu 1971–73) on Alvar Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnön valtakunnallinen vastuumuseo.

Keski-Suomen museo (1956–61, 1991) on Keski-Suomen alueellinen vastuumuseo.

Museoiden välille rakennettava yhdysosa mahdollistaa museoiden yhteisen toiminnan ja luo uusia ulottuvuuksia laadukkaiden näyttelyjen ja tapahtumien toteuttamiseen sekä kahvila- ja ravintolapalvelujen tarjoamiseen.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut