Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

AstraZenecaa piikitetään Viitasaarella ja Pihtiputaalla nyt myös iäkkäille – alle 70-vuotiaiden rokotukset tauolle

Viitasaarella ja Pihtiputaalla keskeytetään käynnissä olevat alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotukset kuluvan viikon jälkeen. Ensi maanantaina 22. maaliskuuta alkaen rokotukseen voivat varata ajan 75-79-vuotiaat.

Muutos johtuu THL:n antamasta valtakunnallisesta linjauksesta, jonka mukaan Astra Zeneca -rokotetta voidaan nyt antaa yli 70-vuotiaille. Aiemmin rokote oli rajoitettu käytettäväksi vain alle 70-vuotiaille.

Rokotukseen voi varata ajan Wiitaunion koronarokotuksen ajanvarausnumerosta 014 459 6882 maanantaista alkaen. Ajanvarausnumeroon soittaessa numero tallentuu järjestelmään ja siihen soitetaan takaisin rokotteiden saatavuuden mukaan.

Alueella yli 80-vuotiaiden rokotukset jatkuvat normaalisti. Heihin ollaan yhteydessä terveyskeskuksesta rokotusajan varaamiseksi. Mikäli henkilöä ei tavoiteta, terveyskeskus on yhteydessä hänen lähiomaisiinsa, jos nimi ja numero ovat tiedossa.

Muiden vaihtoehtojen loppuessa kutsukirje rokotukseen lähetetään postitse.