Koko Keski-Suomi on nyt koronan kiihtymisvaiheessa – tartuntoja useissa kunnissa ympäri maakuntaa

Jyväskylän kaupungin koronanäytteenottoa. Koko Keski-Suomi on nyt koronaviruksen kiihtymisvaiheessa. Marko Kauko
Katri Nieminen

Katri Nieminen

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (Koronanyrkki) totesi kokouksessaan maanantaina, että koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on nyt kiihtymisvaiheessa. Kokouksessa tuotiin esille huoli siitä, että koronatilanne on alueella lähtenyt menemään huonompaan suuntaan. Jyväskylän ja Laukaan lisäksi yksittäisiä tartuntoja on levinnyt viime viikon aikana myös kuuteen pienempään kuntaan.

Vaikka tilanne on alueella huonontunut, sairastuneiden altistustieto saadaan edelleen hyvin selvitettyä eikä sairaalakuormituskaan ole päässyt lisääntymään. Kokouksessa todettiin myös, että uusia suosituksia ja rajoituksia alueelle ei ole syytä tässä vaiheessa antaa, vaan ne pidetään nykyisellään.

Kokouksessa todettiin myös, että viime viikolla korona-altistukset lisääntyivät sairaanhoitopiirin alueella myös työpaikoilla, esimerkiksi rakennusalalla. Koronanyrkki vetoaakin nyt kaikkiin läsnäoloa vaativiin työpaikkoihin, että niissä käytettäisiin maskeja ja noudatettaisiin muita tarvittavia varotoimenpiteitä koronavirustaudin leviämisen ehkäisemiseksi. Työpaikoilla olevia muistutetaan myös siitä, että pelkkä maski ei yksin suojaa covid-19:ltä, vaan myös fyysisen etäisyyden pitämisestä ja käsihygieniasta on huolehdittava.

Jyväskylän koronatilanne pahenee taas, brittimuunnosta jo kolmannes tartunnoista – "Miesvaltaisilla aloilla maskin käytössä on haasteita", vastuulääkäri huomauttaa

THL: Keski-Suomeen tilastoitiin maanantaina 12 uutta koronatartuntaa – koko maassa 430 uutta tapausta, katso kuntakohtainen lista

Koronavirus iski kovaa pihtiputaalaiseen Arvolan perheeseen – "Tämän taudin kanssa ei ole leikkiminen"

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut