Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Radio Keskisuomalaiselle lisää kuulijoita – viikkokuulijoita nyt 21 000

Radio Keskisuomalaisen uutiset toimittaa sanomalehti Keskisuomalainen. Kuvassa radiokanavan päätoimittaja Henri Berg (vas.) ja uutisia lukeva lehden toimittaja Tommi Salo. Tiina Mutila

Keijo Lehto

Radio Keskisuomalainen on saanut tuoreen kuulijatutkimuksen mukaan reippaasti lisää kuulijoita. Radiolla on Finnpanelin mittauksen mukaan nyt 21 000 viikkokuulijaa.

Luvussa on kasvua edellisestä mittauksesta 10,5 prosenttia.

Pääkuuluvuusalueellaan Jyväskylän seutukunnalla Radio Keskisuomalaiselle mitattiin nyt 15 000 viikkokuulijaa, missä oli kasvua yli seitsemän prosenttia.

– Luvut kuultuani kiljahdin, mikä tapahtui viimeksi 6-vuotiaana, kun tein korttelikiekossa ensimmäisen maalini, hauskuuttaa Radio Keskisuomalaisen päätoimittaja Henri Berg.

Jyväskylän seutukunnalla kuuluvasta 23 kaupallisesta radiokanavasta Radio Keskisuomalaista enemmän kuulijoita on vain neljällä suurimmalla valtakunnallisella kaupallisella radiokanavalla.

Finnpanel mittasi radiokanavien kuulijamäärää syyskuun 2020 ja helmikuun 2021 välisenä aikana. Edellinen mittaus koski aikaväliä kesäkuu–joulukuu 2020. Finnpanel mittaa säännönmukaisesti radion kuuntelua ja television katselua.

Päätoimittaja Bergin mukaan luvut todistavat, että radiokanava on saanut hyvän startin ja on oikeiden asioiden äärellä. Tänä vuonna uutta sisältöä radiokanavalla on ollut paikalliseen musiikkiin keskittynyt, Juho Hämäläisen toimittama Keski-Suomesta kajahtaa -ohjelma. Tulevasta tarjonnasta Berg lupaa, että ainakin Mökkilauantai tekee kesällä paluun.

Ensi perjantaina Berg jännittää Radiogaala-kilpailua, missä Radio Keskisuomalainen on edustettuna kahdessa sarjassa. Vuoden paikallinen radio -sarjassa Radio Keskisuomalainen on yksi kuudesta loppusuoralle nimetystä kanavasta. Kanavan juontaja Jari Lindström on puolestaan ehdolla Vuoden paikalliseksi radiojuontajaksi.

Radio Keskisuomalainen kuuluu Keskisuomalainen-konserniin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut