Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotusaikojen tarjonta siirtymässä 75–79-vuotiaista nuorempiin Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla – sitä vanhemmat, jotka eivät vielä ole saaneet rokotusta, saavat nyt soittamalla ajan

Kuluvan viikon loppuun mennessä noin 3 500 henkilöä 70–79-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteensa Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla. Rokotusaikoja on viikolla 12 soitettu vain 75–79-vuotiaille. Heidän kanssaan samassa taloudessa vakituisesti asuvat ja mahdolliset viralliset omaishoitajat ovat myös saaneet omat rokotusaikansa, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Viikoille 13–15 jää rokotettavaksi 75–79-vuotiaiden ikäluokasta noin 2000 henkilöä. Heti heidän jälkeensä aletaan rokottaa vuosina 1947–1951 syntyneitä asukkaita.

Seuraavaksi tärkeää tietoa 80 vuotta täyttäneille: mikäli joku vanhempi eli 1941 tai aiemmin syntynyt ei ole vielä saanut ensimmäistä rokotusannosta, häntä pyydetään soittamaan numeroon 014 266 1472 ja varaamaan rokotusaika. Toisen poikkeuksen muodostavat ne 75–79-vuotiaat, joille ei ole tullut tekstiviesti-ilmoitusta eikä postikorttia esimerkiksi äskettäisen paikkakunnalle muuton vuoksi. Muut eivät voi varata aikaa puhelimitse tai netissä.

Vaikka olisi käyttänyt vain yksityislääkärin palveluita, kenenkään 1947–1951 syntyneen ei tarvitse soittaa ja perustella rokotustarvettaan perussairauksilla. Koska yli 70 vuoden ikä on vakavan koronavirussairauden suurin riskitekijä, kaikki 70 tänä vuonna täyttävät ja sitä vanhemmat kuuluvat ensiksi rokotettavien pääjoukkoon. Vasta tämän jälkeen siirrytään rokottamaan taustasairauden vuoksi ykkös- ja sen jälkeen kakkosriskiryhmässä olevia.

– Astra Zeneca -rokotteen käyttö keskeytyi 19.3. alkaen ainakin viikoksi THL:n päätöksellä. Koska Astra Zenecaa on tähänkin mennessä saatu melko pieniä määriä, ei rokotteen tauotus tai poisjäänti juuri hidasta rokotusten etenemistä, arvioi ylilääkäri Johanna Tuukkanen Jyväskylän terveyspalveluista.

Ensirokotteita on tähän mennessä annettu Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla jo lähes 19 000 asukkaalle.