Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kuinka käy kohutuissa kiinteistökaupoissa? Seuraa Jyväskylän seurakunnan kirkkovaltuuston kokousta suorana lähetyksenä kello 18

Halssilan kirkko on yksi myytävistä kohteista. Agata Anttonen
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Jyväskylän seurakunnan kirkkovaltuusto päättää tänään kokouksessaan Jyväskylän seurakunnan ja Järvi-Suomen Asunnot Oy:n välisen kiinteistökaupan esisopimuksesta.

Voit seurata kokousta kello 18 alkaen tästä jutusta.

Jyväskylän seurakunta aikoo myydä keskusseurakuntatalonsa Yliopistonkadulla sekä Lohikosken, Halssilan ja Huhtasuon seurakuntakeskukset. Kauppaan kuuluu myös Palokan Jokelassa sijaitseva rakentamaton määräala.

Seurakuntakeskusten yhteenlasketuksi hinnaksi on esityslistassa merkitty 80 000 euroa. Yliopistonkadun tontin hinta on 50 000 euroa ja muiden tonttien 10 000 euroa per seurakuntakeskus.

Määräalan hinta määräytyy tulevan asemakaavan mukaisen rakennusoikeuden neliöiden mukaan. Kauppahinta tulee esityksen mukaan olemaan keskimäärin 225 euroa neliötä kohden.

Kirkkoneuvosto esittää kiinteistöjen myymistä Järvi-Suomen asunnot Oy:lle, joka on seurakunnan mukaan tehnyt parhaan tarjouksen.

Kauppaa on etukäteen kritisoitu muun muassa liian alhaisesta hinnasta ja riittämättömästä tarjouskilpailusta. Myös Jokelan asukkaat ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä seurakunnan kauppa-aikeisiin.

Seurakunta suunnittelee useiden kirkkojen myymistä Jyväskylässä – tästä syystä kiinteistökauppaa kritisoidaan, Palokassa ollaan valmiina taisteluun

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut