Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän seurakunnan pääsiäiskonsertit ovat kuultavissa verkossa ilmaiseksi – tästä pääset seuraamaan sunnuntai-illan konserttia kello 18 alkaen

Huilisti Terhi Hassinen esiintyy palmusunnuntain konsertissa. Jyväskylän seurakunta
Jaana Kautto

Jaana Kautto

Palmusunnuntaina 28.3. klo 18. Ristin tiellä.

Poikkeusolot eivät katkaise Jyväskylän seurakunnan pääsiäiskonserttien perinnettä. Kun elävää musiikkia ei pääse kuulemaan paikan päälle, soivat konsertit nyt verkossa.

– Näihin konsertteihin pääsee mukaan ilmaiseksi kuka tahansa. Siitä olen iloinen, kertoo musiikin asiantuntija Maria Salmela Jyväskylän seurakunnasta.

– Musiikin merkitys korostuu kokoontumisrajoitusten keskellä entisestään. On tärkeää, että kuulolle pääsee helposti ja maksutta.

Tällä kertaa klassisen musiikin sarja laajenee entistä monipuolisemmaksi.

– Toivomme, että ohjelmisto puhuttelee kuulijoita tässä ajassa, sanoo Salmela.

Tikkutiistaina 30.3. konsertoi Gospel Covertajat. Jyväskylän seurakunta

Poikkeusolojen yleisöä varten on rakennettu viiden konsertin ohjelmisto, joka toteutetaan pitkälti paikallisin voimin. Konserteista vastaavat seurakunnan musiikkiviranhaltijat sekä Gospel Covertajat. Joukkoon mahtuu monenlaisia soittimia ja kokoonpanoja kuorokonsertista jousikvartettiin.

Viiden konsertin sarja seuraa pääsiäisen tarinaa palmusunnuntaista alkaen. Kaikki konsertit ovat katsottavissa ilmaiseksi Henki ja elämä Youtube-kanavalla.

Tikkutiistaina 30.3. klo 18. Gospel Covertajat: Tiellä Jerusalemiin.

Jyväskylän seurakunta

Viiden konsertin sarja

Palmusunnuntai 28.3. kello 18: Ristin tiellä. Seurakunnan musiikkiviranhaltijat, huilistina Terhi Hassinen.

Tikkutiistai 30.3. kello 18: Tiellä Jerusalemiin. Gospel Covertajat.

Pitkäperjantai 2.4. kello 15: Via Crucis, Joseph Haydnin ja Cecilia Damströmin sävellyksiä. Felis-jousikvartetti.

Lankalauantai 3.4. kello 18: Kärsimyksestä valoon, Bachin ja Händelin suurteosten sävelin. Kamarikuoro Valon pienryhmät: Anu Järvelä, viulu; Maria Mangeloja, alttoviulu, Andras Szabo, urut; Annastiina Tahkola, mezzosopraano, Pertti Tahkola, tenori.

Pääsiäissunnuntai 4.4. kello 18: Surrexit pastor bonus! – Pääsiäisriemua barokkisävelin. Katariina Poikela, mezzosopraano, Sirpa Berg, oboe, Jukka Hassinen, urut.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut