Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän seurakunnan pääsiäiskonsertit ovat kuultavissa verkossa ilmaiseksi – tästä pääset seuraamaan sunnuntai-illan konserttia kello 18 alkaen

Palmusunnuntaina 28.3. klo 18. Ristin tiellä.

Poikkeusolot eivät katkaise Jyväskylän seurakunnan pääsiäiskonserttien perinnettä. Kun elävää musiikkia ei pääse kuulemaan paikan päälle, soivat konsertit nyt verkossa.

– Näihin konsertteihin pääsee mukaan ilmaiseksi kuka tahansa. Siitä olen iloinen, kertoo musiikin asiantuntija Maria Salmela Jyväskylän seurakunnasta.

– Musiikin merkitys korostuu kokoontumisrajoitusten keskellä entisestään. On tärkeää, että kuulolle pääsee helposti ja maksutta.

Tällä kertaa klassisen musiikin sarja laajenee entistä monipuolisemmaksi.

– Toivomme, että ohjelmisto puhuttelee kuulijoita tässä ajassa, sanoo Salmela.

Poikkeusolojen yleisöä varten on rakennettu viiden konsertin ohjelmisto, joka toteutetaan pitkälti paikallisin voimin. Konserteista vastaavat seurakunnan musiikkiviranhaltijat sekä Gospel Covertajat. Joukkoon mahtuu monenlaisia soittimia ja kokoonpanoja kuorokonsertista jousikvartettiin.

Viiden konsertin sarja seuraa pääsiäisen tarinaa palmusunnuntaista alkaen. Kaikki konsertit ovat katsottavissa ilmaiseksi Henki ja elämä Youtube-kanavalla.

Tikkutiistaina 30.3. klo 18. Gospel Covertajat: Tiellä Jerusalemiin.