Viitasaarella ja Pihtiputaalla aloitetaan 70–74-vuotiaiden koronarokotukset pääsiäisen jälkeen

Sairaanhoitopiiri päätti alueelle tulevien rokotteiden ohjaamisesta niihin kuntiin, jossa yli 70-vuotiaita on rokottamatta. Timo Mustalampi
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Viitasaarella ja Pihtiputaalla aloitetaan 70–74-vuotiaiden koronarokotukset pääsiäisen jälkeen.

Rokotukseen voi varata ajan tiistaista 6.4. alkaen Wiitaunion koronarokotuksen ajanvarausnumerosta 014 459 6882 (ma-to klo 8-16, pe 8-15).

Ajanvarausnumeroon soittamalla numero tallentuu järjestelmään ja takaisin soitetaan rokotteiden saatavuuden mukaan.

Wiitaunionissa voidaan siirtyä rokotuksissa seuraavaan ikäryhmään, sillä Keski-Suomen sairaanhoitopiiri päätti alueelle tulevien rokotteiden ohjaamisesta niihin kuntiin, jossa yli 70-vuotiaita on rokottamatta.

Tällä hetkellä koronarokotuksen ajanvaraus on avoinna 75–79-vuotiaille puhelimitse numerossa 014 459 6882 (ma-to klo 8-16, pe 8-15). Ajanvarausnumero on suljettu pääsiäisenä pe-ma 2.–5.4.

Viitasaarella ja Pihtiputaalla lähes kaikki 80-vuotiaat on rokotettu. Jokaista yli 80-vuotiasta on tavoiteltu puhelimitse, tarvittaessa lähiomaisen kautta. Jos yhteyttä ei ole saatu soittamalla, lähetetään kutsukirje rokotukseen postitse.

Astra Zenecan rokotteen käyttö jatkuu tauon jälkeen myös Wiitaunionissa. THL:n 24.3. tekemän päätöksen mukaisesti myös Astra Zeneca -rokotetta annetaan 29.3. alkaen yli 65-vuotiaille.

Keski-Suomen seututerveyskeskus tiedotti perjantaina, että sen alueella ensimmäinen rokotus yli 80-vuotiaille on annettu noin 95 prosentille.

Ensimmäinen rokotus 75–79-vuotiaille on puolestaan annettu noin 40 prosentille.

Seututerveyskeskuksen alueeseen kuuluvat Joutsa, Luhanka ja Toivakka, Keuruu, Multia ja Petäjävesi sekä Laukaa ja Konnevesi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut