Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Viitasaarella ja Pihtiputaalla aloitetaan 70–74-vuotiaiden koronarokotukset pääsiäisen jälkeen

Sairaanhoitopiiri päätti alueelle tulevien rokotteiden ohjaamisesta niihin kuntiin, jossa yli 70-vuotiaita on rokottamatta. Timo Mustalampi
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Viitasaarella ja Pihtiputaalla aloitetaan 70–74-vuotiaiden koronarokotukset pääsiäisen jälkeen.

Rokotukseen voi varata ajan tiistaista 6.4. alkaen Wiitaunion koronarokotuksen ajanvarausnumerosta 014 459 6882 (ma-to klo 8-16, pe 8-15).

Ajanvarausnumeroon soittamalla numero tallentuu järjestelmään ja takaisin soitetaan rokotteiden saatavuuden mukaan.

Wiitaunionissa voidaan siirtyä rokotuksissa seuraavaan ikäryhmään, sillä Keski-Suomen sairaanhoitopiiri päätti alueelle tulevien rokotteiden ohjaamisesta niihin kuntiin, jossa yli 70-vuotiaita on rokottamatta.

Tällä hetkellä koronarokotuksen ajanvaraus on avoinna 75–79-vuotiaille puhelimitse numerossa 014 459 6882 (ma-to klo 8-16, pe 8-15). Ajanvarausnumero on suljettu pääsiäisenä pe-ma 2.–5.4.

Viitasaarella ja Pihtiputaalla lähes kaikki 80-vuotiaat on rokotettu. Jokaista yli 80-vuotiasta on tavoiteltu puhelimitse, tarvittaessa lähiomaisen kautta. Jos yhteyttä ei ole saatu soittamalla, lähetetään kutsukirje rokotukseen postitse.

Astra Zenecan rokotteen käyttö jatkuu tauon jälkeen myös Wiitaunionissa. THL:n 24.3. tekemän päätöksen mukaisesti myös Astra Zeneca -rokotetta annetaan 29.3. alkaen yli 65-vuotiaille.

Keski-Suomen seututerveyskeskus tiedotti perjantaina, että sen alueella ensimmäinen rokotus yli 80-vuotiaille on annettu noin 95 prosentille.

Ensimmäinen rokotus 75–79-vuotiaille on puolestaan annettu noin 40 prosentille.

Seututerveyskeskuksen alueeseen kuuluvat Joutsa, Luhanka ja Toivakka, Keuruu, Multia ja Petäjävesi sekä Laukaa ja Konnevesi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut