Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Uusia tartuntoja raportoidaan nyt paljon Jämsässä – koronatilastot kasvoivat myös Jyväskylässä, Muuramessa, Saarijärvellä ja Virroilla

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi sunnuntaina Jämsässä seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

THL:n koronatilastot kasvoivat myös Jyväskylässä kolmella, Muuramessa kahdella sekä Saarijärvellä ja Virroilla molemmissa yhdellä uudella koronatapauksella.

Keski-Suomessa raportoitujen koronatartuntojen kokonaismäärä on pandemian alusta lähtien nyt 2 299. Jyväskylän osuus näistä on 1 760 tartuntaa.

Koronan ilmaantuvuusluvun käyrä on heilahdellut Keski-Suomessa viime päivinä eri suuntiin. THL:n mukaan uusin ilmaantuvuusluku on maakunnassa 78,3. Lauantaina se oli 84,6 ja perjantaina 77,1. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää kahden viime viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

THL raportoi sunnuntaina koko maassa 458 uutta varmistettua koronatapausta. Pandemian aikana yhteenlasketut koronavirustartunnat ylittivät nyt rajapyykin 76 000. Tarkka lukema oli sunnuntain tilastoissa 76 003.

14,3 prosenttia keskisuomalaisista on saanut ensimmäisen annoksen koronarokotetta.