Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: JYP-junnuja kannustetaan kulkemaan kestävästi, esimerkiksi kävellen harjoituksiin

Paula Wilkman

JYP-junnut pyöräilivät perjantaina 19.3. yhdessä harjoituksiin. Eri puolilta Jyväskylää lähteneet ohjatut treenibussit yhdistyivät Kypärämäen päällä, josta matkaa jatkettiin Buugille. Ideana on pyöräillä joukkueena kotoa hallille. Reitit on suunniteltu siten, että niihin on helppo liittyä matkan varrelta mukaan.

Ohjattu treenibussi on osa kevään aikana toteutettavaa kokeilua, jossa junnuja kannustetaan kulkemaan kestävästi eli pyöräillen, kävellen, Linkillä tai kimppakyydein harjoituksiin.

Hallille on järjestetty varustesäilytys. Kokeilun taustalla on huoli lasten ja nuorten vähentyneestä liikkumisesta myös seuratasolla ja toisaalta autokyydeistä aiheutuvista päästöistä.

Kokeilu on osa Jyväskylän yliopiston STYLE-tutkimusta ja se toteutetaan JYP Juniorit ry:n, Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n ja Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry:n yhteistyönä. Kokeilun rahoittaa Traficom.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut