Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Nowruz-juhlan oleellisin perinne on tehdä koristeellinen Haft Seen -juhlapöytä kotiin

Johanna Marttinen

Monikulttuurikeskus Glorian persian kielen ryhmä on toistaiseksi kokoontunut livenä maanantai-iltapäivisin opettajanaan Afra Fekri. Farsin (persian) kielen opiskelu on haastavaa, mutta antoisaa. Kielen ohella perehdytään myös kulttuuriin, kuten musiikkiin, ruokaan, runouteen, tanssiin ja juhliin. Moni haluaa oppia ymmärtämään ystävänsä äidinkieltä.

Nowruz, persiaksi ’uusi päivä’, on perinteinen persialainen uuden vuoden juhla, jota vietetään maaliskuussa kevätpäiväntasauksen mukaan. Oleellisin Nowruz-perinne on tehdä koristeellinen Haft Seen -juhlapöytä kotiin. Se sisältää seitsemän symbolista asiaa, joiden farsinkieliset nimet alkavat s-kirjaimella. Maanantaina 15.3. persian ryhmä teki yhdessä upean juhlapöydän Kansalaistoiminnankeskus Mataran aulaan.

Nowruz-juhla on jo vuosia ollut yksi Glorian suurimmista tapahtumista, mutta viime keväänä se jouduttiin viruksen takia perumaan viime hetkellä. Tänä vuonna pidettiin virtuaalijuhlat Zoomissa 22.3. ja toivotettiin khojastehbad Nowruz!

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut