Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylä, Hankasalmi ja Uurainen lähestyvät 25 000 rokoteannoksen rajaa – näitä ikäryhmiä rokotetaan nyt

Kun kaikki 70 vuotta täyttäneet ja vanhemmat ovat saaneet annoksensa, jatkuvat riskiryhmäläisten rokotukset. Timo Mustalampi
Tuula Puranen

Tuula Puranen

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten vuonna 1946 ja aiemmin syntyneistä ikäihmisistä noin 80 prosenttia on saanut ensiannoksensa koronarokotetta. Kaikkiaan ensirokotteissa 25 000 annoksen raja ylittyy lähipäivinä, tiedottaa Jyväskylän kaupunki.

Vuosina 1947–1951 syntyneiden rokotuksiin edetään viikolla 14 eli 5. huhtikuuta alkavalla viikolla. Tästä ikäryhmästä on kuitenkin jo rokotettu joka neljäs. He ovat saaneet rokotteensa 1946 syntyneen tai sitä vanhemman henkilön puolisoina, asuinkumppaneina tai omaishoitajina.

Kun kaikki ikänsä puolesta riskiryhmäläiset eli vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat on rokotettu, jatkuu sairautensa perusteella ykkösriskiryhmään kuuluvien rokottaminen. Heistä ehdittiin aiemmin rokottaa noin puolet, ennen kuin rokotusten painopiste siirtyi ikäihmisiin. Tämän jälkeen vuoron saavat kakkosriskiryhmäläiset. Koko väestön massarokotuksiin edetään tämänhetkisen näkymän mukaan toukokuun lopulla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut