Koskettava varjon ja valon teos Stabat Mater soi tähtiesiintyjien kera verkkokonsertissa – kuuntele keskiviikon konsertti tästä

Sopraano Kajsa Dahlbäck. Jouni Harala
Sari Toivakka

Sari Toivakka

Jyväskylä Sinfonian Pääsiäiskonsertti kuullaan tänään keskiviikkona konserttitallenteena Kaupungintalolta kello 19. Konsertin ohjelmassa ovat Giovanni Battista Pergolesin Stabat Mater sekä Georg Friedrich Händelin Vesimusiikkia, sarja nro 1, F-duuri.

Konsertissa esiintyvät Kajsa Dahlbäck, sopraano, Monica Groop, mezzosopraano, sekä Kreeta-Maria Kentala, viulu. Kentala toimii myös konsertin kapellimestarina.

Mezzosopraano Monica Groop. Kira Gluschkoff

Pergolesin kahdelle naissolistille sävellettyä Stabat Materia on kuvattu koko kirkkomusiikin historian vavahduttavimmaksi teokseksi, joka ei säästele kyyneleitä eikä lohdutusta. Teos levisi aikanaan kulovalkean tavoin maasta ja kirkosta toiseen ja on vaikuttanut käytännössä koko myöhempään musiikkikulttuuriin Bachista alkaen. Valo ja varjo elävät teoksessa hiuksenhienosti rinta rinnan.

Konsertin päättää vanhan musiikin uranuurtaja, viulisti Kentala Händelin puhdistavalla Vesimusiikilla.

Konsertin kesto on noin tunti. Konsertti on koettavissa maksutta Keskisuomalaisen ja Jyväskylä Sinfonian verkkosivuilta.

Viulisti Kreeta-Maria Kentala. Ulla Nikula

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut