Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Levyarvio: Vanhan liiton thrashia Jyväskylästä – Death Is Death -bändin riveistä löytyy tuttuja metallimiehiä

Mikko Siltanen

Death Is Death

Death Is Hardest Thing To Do

Concorde Music Company

4/5

Kuolema ja sen moninaiset ilmentymät ovat aina olleet yksi metallibändien keskeisimmistä inspiraation lähteistä. Harvoin kuitenkaan törmää niin ytimekkäästi ristittyyn bändiin kuin jyväskyläläinen Death Is Death, joka on itse asiassa Death Is Liberty -bändistä irtautunut sivuprojekti.

Muutaman vuoden ikäinen trio paukuttaa perinnetietoista vanhan liiton thrashmetallia, kun taas emoyhtye on tehtaillut hiukan kimurantimpaa tavaraa. Kolmikon kakkosalbumilla Death Is Hardest Thing To Do on mukana myös aimo annos hardcoren agressiivista kaahausta ja meno on sen mukaista.

Mistään aloittelijoista ei ole kyse, sillä bändin riveistä löytyy pitkän linjan metallimiehiä: väkevällä äänellä varustettu laulaja-kitaristi Teppo Haapasalo on tuttu muun muassa Purityn sekä Trio Niskalaukauksen riveistä ja Eero Vehniäinen soitti bassoa Machine Menissä.

Alle puolituntinen albumi on sopivan ytimekäs paketti. Riffikone on jauhanut onnistuneesti ja tekstien tematiikkakin on linjakasta: kuolema esiintyy levyn jokaisen kappaleen otsikossa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut