Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylässä iso joukko karanteeniin kahdesta koulusta ja yhdestä päiväkodista – tartuntatilanne silti edelleen rauhallinen

Kuvituskuva. Anni Nieminen
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Jyväskylässä on asetettu uusia koronakaranteeneja Kypärämäen ja Viitaniemen koululle sekä Taikalampun päiväkotiin Kuokkalassa.

Kypärämäen koululla karanteeni koskee 35 ja Viitaniemen koululla 31 henkilöä. Kuokkalan Taikalampun päiväkodissa karanteeni koskee 38 henkilöä.

Altistumiset ovat tapahtuneet ennen pääsiäistä ja karanteenit kestävät 14 vuorokautta altistumispäivästä. Perheet on tavoitettu ja heille on annettu tarkka tieto karanteenin kestosta altistumisajankohdan mukaisesti.

Kaikki altistuneet ohjataan koronatesteihin.

Karanteeniin asetettiin torstaina Jyväskylän Vaajakummun yhtenäiskoulun esiopetuksesta 30 henkilöä. Perjantaina karanteeniin asetettiin 38 henkilöä Huhtasuon yhtenäiskoulusta.

Vaikka karanteeneja on loppuviikosta ja pääsiäisen aikana määrätty Jyväskylässä useammalle koululle ja nyt myös yhteen päiväkohtiin, on tartuntatilanne kaupungin tiedotteen mukaan edelleen rauhallinen.

Maanantaista sunnuntaihin Jyväskylässä on todettu 45 tartuntaa, joka on samaa luokkaa kuin edellisellä viikolla, jolloin tartuntoja todettiin 46.

– Ilmenneiden tartuntaketjujen alkuperä on terveydenhuollon tiedossa, joten kokonaisuus on hyvin hallinnassa, apulaisylilääkäri Eila Heinonen kertoo tiedotteessa.

Muut kuin karanteeniin määrätyt lapset ja nuoret voivat tulla terveenä kouluun ja päiväkotiin pääsiäisen jälkeen.

38 oppilasta karanteeniin Huhtasuon yhtenäiskoulusta Jyväskylässä

30 eskarilaista karanteeniin Vaajakummun yhtenäiskoulun esiopetuksesta Jyväskylässä

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut