Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yksi ääni ratkaisi – Petäjävesi ei lähde mukaan seurakuntaliitokseen Keuruun ja Multian kanssa

Petäjävesi ei ole mukana seurakuntaliitoksessa. Maila Pirkkalainen
Pauliina Ylitalo

Pauliina Ylitalo

Petäjäveden seurakunta ei ole mukana Keuruun ja Multian seurakuntaliitoksessa. Kirkkovaltuusto tyrmäsi liitoksen maanantaina äärimmäisen tiukoin luvuin 8–7.

Kirkkoneuvosto esitti valtuustolle, ettei liitokseen lähdetä. Valtuustossa Heikki Palola esitti kuitenkin Kai Paltamaan kannattamana, että Petäjävesi olisi sittenkin mukana

– Leveämmät hartiat ovat seurakunnan parhaaksi. Tällä hetkellä kapituli voi puuttua toimintaamme kolmen eri puuttumiskynnyksen kautta. Meidän ei tarvitse katsoa köyhyyttä kaukoputkella, se näkyy paljon lähempääkin, Palola painotti.

Äänestys käytiin vilkkaan keskustelun jälkeen. Talouden lisäksi esiin nousivat liitosneuvottelujen ristiriidat, muun muassa se, ettei Petäjäveden nykyisesti kirkkoherrasta tule automaattisesti yhteisen seurakunnan kirkkoherraa.

Osaa valtuutetuista sapetti se, ettei kaikkia nykyisiä seurakuntia sittenkään lakkauteta. Nykymallissa Multia ja Petäjävesi liitettäisiin Keuruun seurakuntaan.

Raija Harju-Kivinen vastusti liitosta, mutta väläytti tulevaisuuden selvityksiä esimerkiksi Jyväskylän ja Uuraisten seurakuntien kanssa.

– On myönnettävä, että talous on haavoittuva, mutta meillä on mahdollisuus pärjätä itsenäisenä. Voimme luottaa, että asiat kyllä järjestyvät.

Seurakuntaliitos oli kirkkovaltuuston käsittelyssä nyt toisen kerran. Valtuusto palautti asian valmisteluun tammikuussa. Sittemmin Petäjävesi esitti Keuruulla ja Multialle liitosneuvottelujen avaamista uudelleen. Seurakunnat eivät suostuneet tähän, mutta toivottivat Petäjäveden seurakunnan yhä mukaan jo neuvoteltuun liitokseen.

Petäjäveden päätös syntyi viime metreillä, silla tuomiokapituli edellytti ratkaisua kolmen seurakunnan liitosneuvottelujen jatkamisesta vielä tämän viikon aikana.

Keuruun ja Multian seurakunnat yhdistyvät ensi vuoden alussa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut