Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Aikojen tarjonta koronarokotuksiin sujunut Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla arvioitua nopeammin – nyt 70 vuotta täyttäneet saavat soittaa itse, jos aikaa ei ole kuulunut

Koronarokotukset etenevät kuin traktori. Marko Kauko
Tuula Puranen

Tuula Puranen

Ajanvaraussoitot 70–74-vuotiaille ovat Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla edenneet arvioitua nopeammin. Siksi keskiviikosta 7.4. alkaen kaikki vuonna 1951 syntyneet ja heitä vanhemmat voivat soittaa itse ja varata ajan koronarokotukseen, mikäli ensirokote tai sen antoaika on vielä saamatta, tiedottaa Jyväskylän kaupunki.

Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla on kaikille 70 täyttäville ja sitä vanhemmille asukkaille pyritty soittamaan rokotusajan tarjontapuhelu terveyspalveluista. Eri järjestelmistä poimitut listat on nyt soitettu läpi. Kaikille ikäihmisille ei järjestelmistä kuitenkaan löytynyt puhelinnumeroita, ja joidenkin numero on saattanut myös muuttua. Siksi aivan jokaista ei ole tavoitettu.

– Aikaistamalla mahdollisuutta soittaa itse haluamme muistuttaa rokotteen saannin oikeudesta ja varmistaa, ettei keneltäkään rokotteen haluavalta ikäihmiseltä Jyväskylässä, Hankasalmella tai Uuraisilla jäisi rokote saamatta, sanoo koronarokotuksia koordinoiva projektipäällikkö Seija Torkkell tiedotteessa.

Postikorteissa 1951–1947-vuotiaille kerrottiin, että rokotusaika tulee varata itse, mikäli aikaa ei ole tarjottu huhtikuussa. Nyt aikataulu aikaistui, ja ajan saa soittamalla numeroon 014 266 1472.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut