Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Meijän kaveri -toimintaan haetaan kavereita nuorille

Jaana Kulmala

Maaliskuun Arki-infon (25.3.) teemana oli mielenterveys. Aiheesta kertomassa oli Meijän mieli -hankkeen asiantuntijat. Tilaisuuteen osallistuttiin paikan päällä ja etänä.

Asiantuntijat kehottivat ottamaan rohkeasti yhteyttä läheisiin, myös niihin kauempana asuviin. Terveysturvallisesti voi tavata ulkona luontopolulla tai pitää yhteyttä digitaalisesti.

Vireyttä voi ylläpitää myös uuden harrastuksen aloittamisella. Yhteisöllisyys onnistuu etänä osallistumalla kerhotoimintaan tai alueella toimiviin harrastusryhmiin.

Keskusteluissa nousi esille kysymys siitä, miten tavoitetaan ne, joilla ei ole verkostoa tukenaan. Tilaisuudessa esiteltiin Meijän mieli -hankkeen vapaaehtoistoimintaa, jossa tuetaan nuorten aikuisten mielenterveystoipujien arkea ja osallisuuden parantamista. Asiantuntijat kertoivat, että Meijän kaveri -toimintaan haetaankin vapaaehtoisia työskentelemään nuorten mielenterveystoipujien kavereina (vapaaehtoistyo.fi).

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut