Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän Neulaskankaan päiväkodista 39 lasta ja henkilökunnan jäsentä karanteeniin

Kuvituskuva. Timo Mustalampi
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Jyväskylän Neulaskankaan päiväkodista asetettiin keskiviikkona karanteeniin 39 lasta ja henkilökunnan jäsentä. Mahdollinen altistuminen on tapahtunut 12.–13.4.

Terveydenhuolto on tavoittanut kaikki karanteeniin määrättyjen lasten huoltajat. Kaikki altistuneet lapset ohjataan koronatestiin.

Karanteeni kestää 14 vuorokautta altistumisesta. Karanteeni koskee vain niitä päiväkodin lapsia, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle.

Muut kuin karanteeniin määrätyt lapset voivat tulla normaalisti päiväkotiin torstaina 15.4.

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin.

Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.   

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut