Ykkösriskiryhmäläisten rokotukset käynnistyneet hyvin Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä – massarokotuksiin päästään näillä näkymin kesäkuussa

Kansalaisia pyydetään seuraamaan rokotustilanteen etenemistä oman kuntansa tai kuntayhtymän alueella. Marko Kauko
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Keski-Suomen koronarokoteryhmä totesi torstaina, että ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien rokotukset ovat käynnistyneet hyvin koko sairaanhoitopiirin alueella.

Jyväskylän alueella, Muuramessa ja Saarikassa on alettu rokottamaan jo myös toiseen riskiryhmään kuuluvia henkilöitä.

Myös muualla toiseen riskiryhmään kuuluvia aloitetaan rokottaa lähiviikkoina ensimmäisellä rokotteella.

Ykkösriskiryhmään kuuluvat alle 70-vuotiaat, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Kakkosriskiryhmään puolestaan kuuluvat alle 70-vuotiaat, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila. Tarkemmat kuvaukset löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilta.

Tiedotteen mukaan kansalaisia pyydetään seuraamaan rokotustilanteen etenemistä oman kuntansa tai kuntayhtymän alueella. Tällä tavoin voi varmistaa, että saa rokotteen itselle tarkoitettuna ajankohtana.

Massarokotusten arvellaan käynnistyvän näillä näkymin kesäkuussa. Tämän hetken tiedon mukaan myös massarokotukset annettaisiin ikäjärjestyksessä. Tähän odotetaan vielä THL:n virallista ohjeistusta.

Koronarokoteryhmä muistuttaa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin asukkaita vielä siitä, että Astra Zenecan rokotteen hyödyt ovat paljon suuremmat kuin siihen liitetyt mahdolliset haitat.

Kokouksessa todettiin, että Astra Zeneca on turvallinen ja tehokas rokote yli 65-vuotiaille eikä rokotetta voi valita rokotustilanteessa. Koronaan liittyvä vakavan sairauden riski rokotteen ottamiseen verrattuna on erittäin paljon suurempi.

Terveyskeskuksiin on tullut paljon kyselyitä myös siitä, milloin koronaan sairastuneiden henkilöiden tulisi ottaa rokote.

Linjaus sairaanhoitopiirin alueella on THL:n ohjeiden mukainen. Ohjeiden mukaan koronavirusrokote kannattaa antaa koronaan sairastuneille puolen vuoden päästä sairastumisesta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut