Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Näin pääset taas uimaan ja urheilemaan Jyväskylässä – lue tästä rajoitukset, aukiolot ja varausohjeet

Uimahallien aukioloajat on jaettu uintivuoroihin, joihin on määritelty koronarajoitusten mukaiset turvalliset ja rajoitetut asiakasmäärät. Ville Mäkilä
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä päätti maanantaina sallia liikuntapaikkojen ja -palvelujen avaamisen asteittain toukokuun alusta.

Asiakkaita pyydetään käyttämään suojamaskia yleisissä tiloissa, kuten aulassa ja pukuhuoneissa. Turhaa oleskelua liikuntapaikoilla tulee välttää ja sairaana liikuntatiloihin ei saa tulla.

Sisäliikunta 1.5. alkaen

Alle 18-vuotiaiden harrastaminen, ottelut ja pelitapahtumat ovat sallittu sisätiloissa THL:n koronasuosituksia noudattaen.

Aikuisten sisäliikunnan rajoituksia jatketaan toukokuun loppuun. Tämä koskee myös sulkapallo- ja squashvuoroja, sillä oleellinen tartuntariski on yhä aikuisten harrasteliikunnassa. Kaupungin maksuttomia etäliikuntaryhmiä jatketaan arkipäivisin.

Ulkoliikunta 1.5. alkaen

Kaupungin omat lasten soveltavan liikunnan ryhmät käynnistyvät ulkotiloissa ennakkoilmoittautumisella. Oma aikuinen vaaditaan avustamaan. Aikuiset käyttävät ryhmissä maskeja.

Alle 18-vuotiaiden harrastaminen, ottelut ja pelitapahtumat ovat sallittu ulkotiloissa THL:n koronasuosituksia noudattaen.

Yli 18-vuotiaille myönnetään harjoitusvuoroja ulkoliikuntapaikoille maksimissaan kymmenen hengen harjoitusryhmille. Ulkoilmaharrastuksissa voi olla läsnä myös useampi kymmenen hengen ryhmä, jos ryhmien välillä on riittävät turvavälit eivätkä ryhmät pääse sekoittumaan.

Joukkueurheilussa sallitaan kolmen ylimmän sarjatason harjoittelu ja ottelutapahtumat ulkotiloissa myös suuremmissa kuin kymmenen hengen ryhmissä. Liikuntapalvelut myöntää toukokuun alusta lähtien ulkoliikuntavuoroja kentilleen kolmen ylimmän sarjatason joukkueille.

Kuntosalit 3.5. alkaen

Kaupungin uimahallien kuntosalit avataan maanantaina 3.5. yli 65-vuotiaille ja riskiryhmäläisille. AaltoAlvarissa käytössä on yläkerran seniorikuntosali ja alakerran kuntosali sekä Wellamossa alakerran kuntosali.

Uimahallien kuntosalivuoroille otetaan kymmenen henkilöä kerrallaan. Paikka varataan Vello-ilmoittautumisjärjestelmässä.

Muut kaupungin kuntosalit Monitoimitalolla, Kuokkalan Graniitissa, Korpilahdella sekä Lehtisaaren kuntotalolla avataan kaikille kuntalaisille henkilömäärärajoituksin.

Kaupungin uimahallien kuntosalit avataan maanantaina 3.5. yli 65-vuotiaille ja riskiryhmäläisille. Sami Saarenpää

Monitoimitalon kuntosalilla kerrallaan voi harjoitella 20 henkilöä, Kuokkalan Graniitissa, Korpilahdella ja Lehtisaaren kuntotalolla kymmenen henkilöä. Näillä kuntosaleilla harjoitusvuoron kesto on kaksi tuntia ja vuoro varataan Vello-ilmoittautumisjärjestelmässä.

Kuntosaleilla sallitaan vain omatoiminen yksilöharjoittelu, eikä joukkueille myönnetä ryhmäharjoitteluvuoroja. Kuntosalivuorojen varaaminen alkaa Vello-järjestelmässä keskiviikkona 28.4. kello 8.

Uimahallit 3.5. alkaen

Uimahallien aukioloajat on jaettu uintivuoroihin, joihin on määritelty koronarajoitusten mukaiset turvalliset ja rajoitetut asiakasmäärät. Oma uintivuoro tulee varata Vello-ilmoittautumisjärjestelmässä ja paikkavaraus tulee vahvistaa uimahallille tultaessa kassalta.

Perheellisten tulee varata paikka jokaiselle perheenjäsenelle erikseen. Vuorolle tullaan vasta sen alettua ja uimahallista on poistuttava ennen vuoron päättymistä.

AaltoAlvarin yleisövuorot ja riskiryhmien vuorot 3.5. alkaen

Kaikille kuntalaisille tarkoitetut uintivuorot ja yli 65-vuotiaiden kuntosalivuorot ovat varattavissa seuraavista aikaikkunoista: klo 6–8 aamu-uinti (erikseen ilmoitettuina aamuina), klo 9–12, klo 12–15, klo 15–18 ja klo 18–21 (ei perjantaisin).

Riskiryhmille on tarjolla AaltoAlvarissa oma uinti- ja kuntosalivuoro maanantaisin ja perjantaisin kello 6–7.45. Tähän aikaan uimahallissa ei ole muita käyttäjiä.

Riskiryhmien uinti- ja kuntosalivuorolle ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Yli 70-vuoden ikä on kaikkein merkittävin vakavan koronataudin riskitekijä.

Vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavia sairauksia ovat esimerkiksi krooninen vaikea munuaissairaus, vaikea elimistön vastustuskykyä heikentävä tila (elinsiirto, akuutti syöpähoito) ja vaikea krooninen keuhkosairaus. Vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia ovat esimerkiksi sepelvaltimotauti ja kirroottinen maksasairaus.

AaltoAlvarin aukioloajat 3.5. alkaen

Maanantaisin klo 9–21 (uintiaika päättyy klo 20.30), tiistaisin ja torstaisin klo 6–21 (uintiaika päättyy klo 20.30), keskiviikkoisin klo 9–21 (uintiaika päättyy klo 20.30) ja perjantaisin klo 9–18.30 (uintiaika päättyy klo 18).

Vaajakosken Wellamo aukee 3. toukokuuta. Timo Mustalampi

Wellamon yleisövuorot ja riskiryhmien vuorot 3.5. alkaen

Kaikille kuntalaisille tarkoitetut uintivuorot ja yli 65-vuotiaiden kuntosalivuorot ovat varattavissa seuraavista aikaikkunoista: klo 6–8 aamu-uinti (erikseen ilmoitettuina aamuina), klo 9/10–12, klo 12–15, klo 15–18 ja klo 18–20.30 (ei perjantaisin).

Riskiryhmille on tarjolla Wellamossa oma uinti- ja kuntosalivuoro tiistaisin ja torstaisin kello 6-8. Tähän aikaan uimahallissa ei ole muita käyttäjiä.

Riskiryhmien uinti- ja kuntosalivuorolle ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Wellamon aukioloajat 3.5. alkaen

Maanantaisin klo 10–21 (uintiaika päättyy klo 20.30), tiistaisin ja torstaisin klo 9–21 (uintiaika päättyy klo 20.30) sekä keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 6–19 (uintiaika päättyy klo 18.30).

Vello-ilmoittautumisjärjestelmä

Näin se toimii , lue ohjeet tästä

Mene osoitteeseen www.vello.fi/jyvaskylanliikuntapalvelut

Klikkaa haluamaasi palvelua (esim. AaltoAlvarin uintivuoro, Monitoimitalon kuntosalivuoro) ja ruutuun aukeaa vuorojen kalenteri.

Klikkaa haluamaasi tuntia ja ilmoittautumislomake aukeaa.

Nimi, sähköposti ja puhelinnumero ovat pakollisia.

Voit varata yhden vuoron per päivä. Jokaiselle perheenjäsenelle varataan oma paikka.

Varausvahvistus tulee sähköpostiin sekä tekstiviestinä. Saapuminen voi tulla viiveellä.

Sähköpostivahvistuksesta voi palata omaan varaukseen ”Palaa varaukseeni” -kohdasta.

”Palaa varaukseeni” -kohdasta voi perua varauksen.

Varauksen peruminen tulee tehdä tuntia ennen vuoron alkua. Perumisesta tulee vahvistus sähköpostiin.

Ryhmän kohdalla näkyy varattujen paikkojen määrä / ryhmän maksimi koko.

Uimahallivuorolle saapuessa esitä varausvahvistus uimahallin kassalle.

Jos netin kautta vuoron varaaminen ei onnistu, voi vuoroa tiedustella liikuntapalvelujen ilmoittautumisnumerosta (puh: 014 266 0179) keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9–11.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut