Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kohta pääsee Tuomiojärvelle ja Köhniönjärvelle kalaan – lupien myynti on käynnissä

Virkistyskalastuskausi alkaa Jyväskylässä lauantaina 8.5.2021 kello 12 ja jatkuu avovesikauden loppuun saakka. Jyväskylässä virkistyskalastusta voi harjoittaa Tuomiojärvellä sekä Köhniönjärvellä. Näiden järvien virkistyskalastustoimista vastaa Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut.

Onkiminen ei ole luvanvaraista, joten esimerkiksi Jyväsjärvellä saa rauhassa narrata kaloja ongella.

Kalastuslupien myynti on jo käynnissä ja niitä voi ostaa verkkokaupasta osoitteesta http://kalastusluvat.net/ sekä Monitoimitalon asiakaspalvelupisteestä osoitteessa Kuntoportti 3, 1. krs. sen aukioloaikoina. Katiskamerkkejä Tuomiojärvelle myydään ainoastaan Monitoimitalolla. Lisätietoa kalastuslupien hinnoista, ikärajoista sekä lupia vaativista kalastustavoista ja välineistä löytyy Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden verkkosivulta .

Liikuntapalvelut järjestää virkistyskalastuksen valvonnan, seurannan ja virkistyskalastuslupien myynnin sekä hoitaa vuosittaiset kirjolohi-istutukset. Kaupunkikalastus näyttää olevan yksi suosittu korona-ajan harrastus.

– Viime kaudella kalastulupien myynnissä oli merkittävä nousu, ja samaa kuului muualtakin Suomesta, palveluesimies Markku Kautto kertoo.