Tutkija lyttää hittidokkarin – "Dokumentissa tutkimuksia on käytetty hyvin tarkoitushakuisesti", eurokalaa voi syödä hyvällä omallatunnolla

"Etenkin Euroopasta pyydettyä kalaa voi syödä hyvällä omallatunnolla", Luonnonvarakeskuksen johtava tutkija Petri Suuronen sanoo. Jussi Vehkasalo

Maaliskuussa maailmaa kohautti Netflixin Seaspiracy-dokumentti, joka kertoo kalastuksen ympäristövaikutuksista. Suosittu dokumentti herätti myös Suomessa keskustelua kalastuksen eettisyydestä ja kestävyydestä. Esitetyt näkökulmat ja väittämät saavat kalastusteollisuuden näyttämään liki hirviömäiseltä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi 2 kk 10 € ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk 10 € Tilaa 24 h 2 € Olen jo tilaaja