Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Suomen koronarauha jatkuu – Ilmaantuvuusluku lähestyy jo yksinumeroista

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tilastoi torstaina Keski-Suomeen kaksi uutta koronatartuntaa. Kumpikin tartunnoista todettiin Jyväskylässä, muuhun maakuntaan ei tartuntoja tilastoitu.

Tartuntoja on todettu Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä pandemian aikana yhteensä 2 464 kappaletta, joista 1 866 on havaittu Jyväskylässä.

Keski-Suomen ilmaantuvuusluvun lasku jatkui kohti alle kymmenen haamurajaa. Maakunnan ilmaantuvuusluku on nyt 11,5, kun se oli vielä kaksi viikkoa sitten oli kolme kertaa korkeampi. Koronatilanteen ollessa helmikuussa pahimmillaan, oli Keski-Suomen ilmaantuvuusluku yli 130. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronatapausten määrää kahden viikon aikana sataa tuhatta asukasta kohden.

Koko maassa raportoitiin THL:n mukaan torstaina 208 uutta koronavirustartuntaa. Kaikkiaan tartuntoja on nyt Suomessa todettu reilut 86 613.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on annettu THL:n rokoterekisterin tietojen mukaan nyt 72 330 ensimmäistä koronarokoteannosta. Toisen annoksen saaneita on 6 057.

Rokotekattavuus oli torstaina ensimmäisen annoksen osalta sairaanhoitopiirissä 28,5 prosenttia.

Juttua muokattu kello 16.25: Lisätty rokotustiedot.