Jämsäläisessä kaupassa asioi yli viikon ajan useita oireettomia koronapotilaita – Lääkäri: " Mahdollisesti altistuneita tiedossa jo kymmenkunta, uudet tartuntaketjut ovat mahdollisia"

Tays suosittelee seuraamaan vointia ja hakeutumaan oireisena herkästi koronatestiin. Marko Kauko
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Jämsässä on voinut altistua useina päivinä koronavirukselle paikallisessa ruokakaupassa.

Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) kertoi Twitterissä torstaina, että K-Market Jämsässä on asioinut koronapositiivisia henkilöitä toistuvasti 12.–25. huhtikuuta.

Kauppa sijaitsee Jämsän keskustassa osoitteessa Koskentie 7.

Tays suosittelee altistumisaikana kaupassa asioineita seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan oireisena herkästi koronatestiin.

Jämsän hallintoylilääkäri Unto Palosen mukaan kaupassa asioineet ovat olleet oireettomia taudinkantajia.

- Koronatestin tulokset näille oireettomille saatiin keskiviikkona ja torstaina. Useampi henkilö testattiin. Heidän kertomuksensa perusteella kontaktoimme kymmenkunta mahdollisesti altistunutta. He ovat siis henkilöitä, jotka oireettomat koronapositiiviset pystyivät nimeämään meille, Palonen kertoi Keskisuomalaiselle.

Twitter- ja muilla viesteillä sekä median avulla pyritään nyt tavoittamaan loput, jotka ovat saattaneet asioida kaupassa samaan aikaan kuin positiivisen tuloksen antaneet.

- Se, mihin kellonaikaan koronapositiiviset asioivat kaupassa, ei valitettavasti ole tiedossa, koska käynneistä on kulunut jo aikaa. Tähän mennessä meillä ei ole tietoa, että muissa Jämsän keskustan kaupoissa olisi sattunut vastaavia altistumisia huhtikuun aikana, Palonen kertoi.

Hän arvioi, että kauppa-altistumisista saattaa syntyä uusia tartuntaketjuja. Varmasti tästä tiedetään kuitenkin vasta myöhemmin tällä viikolla.

Juttua päivitetty kello 19.35 lääkärin haastattelulla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut