Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Rooba kiekkoilee ensi kaudella KHL:ssä – JYP lunasti Turkulaisen ulkomaanoption

Robert Rooba siirtyy JYPistä KHL-seura Severstal Tserepovetsin riveihin. Sami Saarenpää
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

JYPin 2020–2021 kauden maalitykki Robert Rooba on siirtymässä tulevalle kaudelle KHL-seura Severstal Tšerepovetsin riveihin.

Hippoksella kaudesta 2016–2017 viihtynyt Rooba on tullut tunnetuksi kovasta laukauksestaan ja periksiantamattomasta pelityylistään, JYPin tiedotteessa kerrotaan.

JYP ja Rooba olivat keväällä solmineet yksivuotisen sopimuksen pelikaudesta 2021–2022. Sopimus sisälsi sopimuksen ulosostopykälän ja siirtymisen KHL-sarjaan.

– Rooban menetys on tietysti seurallemme pettymys, mutta samalla olemme todella iloisia Robin puolesta, että hän pääsee urallaan eteenpäin, sekä mittaamaan itseään pelaajana maailman toiseksi parhaassa sarjassa. Rooban viime kauden 30 maalia on erinomainen osoitus hänen pitkäjänteisestä työstään ja tinkimättömästä luonteestaan jääkiekkoilijana kehittymistään kohtaan. Toivotamme Robille kaikkea hyvää ja menestystä tuleviin haasteisiin, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi siirtoa tiedotteessa.

JYP on lunastanut Jerry Turkulaisen ulkomaanoption kaudelta 2021–2022. JYPin ja Turkulaisen allekirjoittaman kaksivuotisen sopimuksen toinen vuosi sisälsi pelaajan ulkomaanoption kaudesta 2021–2022.

JYP lunasti Jerry Turkulaisen (keskellä) ulkomaanoption kaudesta 2021-22. Risto Aalto

Turkulainen pelasi ensimmäiset liigapelinsä JYPin riveissä kaudella 2016–2017 ja on siitä asti "ihastuttanut Hippoksen yleisöä näyttävillä ja taidokkailla suorituksillaan", tiedotteessa kuvaillaan.

– Turkulaisen pitäminen JYPin riveissä on todella merkittävä palanen tulevan joukkueen hyökkäyskalustoa. Turkulaisella on poikkeuksellista kykyä pelata taidokasta peliä kovassakin vauhdissa ja näkisin, että hän on valmis tekemään todellisen läpimurtonsa liigapelaajien eliittiin, Viitanen kertoo tiedotteessa.

JYP julkaisee uusia pelaajahankintoja lähiviikkojen aikana. Kausikorttimyynti kaudelle 2021–2022 alkaa toukokuun aikana.

– Joukkueen rakentaminen on edennyt aikataulullisesti hyvin. Tulemme vahvistamaan joukkuetta urallaan eteenpäin menevillä pelaajilla, sekä jo tasonsa näyttäneillä ammattilaispelaajilla. Joukkueeseen on pyritty löytämään pelaajia, joilta löytyy luistelu- ja kamppailuvoimaa sekä kiekollista ratkaisukykyä. Uskon vahvasti myös siihen, että meidän omat nuoret pelaajamme ottavat kesän aikana isoja kehitysloikkia eteenpäin uudistuneen valmennustiimimme myötävaikutuksella. JYPin ainoana tavoitteena tulevalla kaudella on nousta takaisin yhtenäiseksi ja voittavaksi joukkueeksi, joka tarjoaa jyväskyläläiselle yleisölle laadukasta jääkiekkoa periksiantamattomalla otteella, Viitanen kommentoi tiedotteessa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut