Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Radio Keskisuomalaisen ensimmäinen vuosi vahvisti paikallisradion tarpeellisuuden – kuulijoiden innostuneet viestit aloittivat yhä jatkuvan vuorovaikutuksen

Päätoimittaja Henri Berg (vas.) ja toimittajat Ile Jokinen , Timo Lievemaa, Maria Markus sekä Jari Lindström ovat jo tuttuja arjen seuralaisia keskisuomalaisille. Risto Aalto
Pertti Perämäki

Pertti Perämäki

Radio Keskisuomalainen juhlii täyttyvää ensimmäistä vuottaan työn merkeissä loppuviikolla. Päätoimittaja Henri Berg ja juontaja Jari Lindström vetävät maratonlähetyksen kaikilla herkuilla. 25 tunnin juhlalähetys alkaa torstaina kello 12 ja päättyy perjantaina ehkä kello 13.

Juonnettu lähetys Radio Keskisuomalaisessa lipui eetteriin 6. toukokuuta viime vuonna.

– Kanavan avaus oli meille molemmille kuumottavaa, kun eetterissä alkoi kuulua lähtölaskenta. Kuulijoilta alkoi tulvia innostuneita viestejä jo ennen lähetystä, ja tämä tärkeä vuorovaikutus jatkuu. Avauslähetyksen kuuden tunnin aikana meille vahvistui, että tämä on iso juttu, muistelee Berg.

Jyväskylässä on vierähtänyt pitkä aika siitä, kun kaupungissa toimi liiketaloudellisesti kannattava kaupallinen paikallisradio. Sanomalehti Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervolasta ensimmäinen vuosi selkeästi osoittaa, että aidolle paikallisradiolle on tilaus ja paikkansa.

– Radio on osa Keskisuomalaisen kokonaisuutta. Sen vahvuuksia ovat nopeus, paikallisuus ja maksuttomuus. Radio on tapa viihdyttää ja sivistää, mutta se on ennen kaikkea paikallinen uutisradio.

– Kuulijaluvut ovat ylittäneet selvästi odotukset ja liiketaloudellisesti toimimme pitkäjänteisesti. Radio voi yhdistää perinteistä ja uutta. Sen lähetyksessä kietoutuvat toisiinsa verkko, sanomalehti, podcastit ja kaikkiaan runsas äänimaailma, sanoo Mervola.

Radio Keskisuomalaisen vapunaaton aamulähetystä juonsi Timo Lievemaa (vas.) ja uutisia ankkuroi Heikki Kärki. Risto Aalto

Pitkäjänteisyydestä puhuu myös Berg. Ensimmäinen toimintavuosi on ollut opettelua, vaikka lähetys sinänsä on kuulostanut valmiilta.

– Tämä on maraton, jossa takana on vasta lähtö. Ensimmäinen vuosi on tarjonnut tietoa kalustotarpeista, sisältöjen toimivuudesta ja tekemisen oikeasta ajoittamisesta. Oppia on kertynyt paljon.

– Radio, verkko ja printti tukevat toisiaan. Tämä yhteistyö on alussa ja tulee kehittymään merkittävästi, Berg sanoo.

Timo Lievemaa (vas.) on radiotyön konkari, esiintyvä muusikko, urheiluselostaja ja juontaja. Hän solahti tuttujen ihmisten tiimiin jouhevasti. Risto Aalto

Mediaa opiskeleva harjoittelija Lotta Kalteva editoi läppärillä aamulähetyksen haastattelusta uusintaversiota.

– Hyvin vaivattomasti pääsin ryhmään mukaan ja olen saanut mukavasti vastuuta, oikeastaan enemmän kuin oletin. Tämä on opettavainen harjoittelujakso, sanoo Kalteva.

Timo Lievemaa on paikallinen radiokonkari, urheiluselostaja sekä muusikko. Hänkin istahti studiopöydän ääreen tottuneesti.

– Järjestelmä oli tuttu ja samoin työkaverit. Sen takia tämä kävi hyvin luontevasti. Lisäksi musiikkivalinnoissa on vapautta, ja se tuo työhän mukavan lisän, Lievemaa kertoo.

Ile Jokinen on vanhan liiton radiomiehiä, jolle paikallisradio oli hyppäys syvään päähän. Valtakunnan kanavista tuttu ääni tavoittaa myös sanomalehden lukijat näppäränä kolumnistina. Risto Aalto

Juhlalähetyksen toinen juontaja Jari Lindström on paikallinen monipuolinen toimija ja tuttu radioääni. Hän valmistelee iltapäivälähetystä.

– Tässä pestissä elän radiotyöni renessanssia. Työ ei ole koskaan tuntunut näin hyvältä. Meillä on täällä sparraava henki ja Jokisen Ile siinä vielä kokemusta tuova vanhan liiton mentori. Me muuthan olemme tunteneet jo vuosia ja roolimme toisiimme nähden ovat vaihdelleet.

– Maakunnallisessa ennätysmaratonissamme studiossa pistäytyy pitkä liuta vieraita, meillä on kuluneen vuoden kohokohtia, kisoja ja kaikkiaan iso ruutu kuulijoille. Katsotaan, miten vetäjä-äijät jaksaa, Lindström sanoo.

Aito paikallisradio

Radio Keskisuomalainen

Aloitti lähetykset 6.5.2020.

Juonnettu lähetys arkisin kello 6.30–18 ja lauantaisin kello 9–14.

Kaupallinen toimija eli toiminta rahoitetaan ilmoitustuloilla.

Päätoimittaja Henri Berg.

Myyntipäällikkö Hanna-Kaisa Järvinen.

Toimittajat Jari Lindström, Maria Markus, Timo Lievemaa, Ile Jokinen ja Juho Hämäläinen.

Jääkiekkoa selostaa Tuomas Heikkilä ja studiota isännöivät Jere Korkalainen sekä Jyri Salonen.

Uutislähetykset tasatunnein arkisin kello 7–18 ja lauantaisin kello 10–14. Uutiset tekee Keskisuomalaisen toimitus ja uutiset lukevat verkkotoimittajat.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut