Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Eila Nurmi on Äänekosken valtuuston uusi puheenjohtaja

Vasemmiston Eila Nurmi valittiin Äänekosken kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Sisä-Suomen Lehden arkisto

Salla Norontaus

Vasemmiston pitkäaikainen valtuutettu Eila Nurmi on Äänekosken valtuuston uusi puheenjohtaja. Valtuusto valitsi uuden puheenjohtajan parhaillaan menossa olevassa kokouksessa.

– Tämä tuli minulle yllättäen, sillä tehtävään oli mahdollisuus kaikilla yhdeksällä valtuutetulla. Suostuin järkisyistä, sillä näin menetellen ei tarvitse tehdä enää muita muutoksia luottamuspaikkoihin kaupungin hallinnossa, kommentoi Nurmi Vasemmistoliiton Äänekosken valtuustoryhmän tiedotteessa.

Nurmi on osallistunut valtuuston työskentelyyn yli 44 vuotta, joista yhdeksän kautta valtuutettuna ja kaksi varavaltuutettuna.

– Minulle tämä on ainakin tällä erää päätös valtuustouralleni, koska en ole ehdolla tulevissa kuntavaaleissa. Tämä on minun vähän ylipitkän valtuustomaratonini viimeinen kilometri, toivottavasti saan sen hoidettua kunnialla maaliin. Siihen toki tarvitsen apua omalta ryhmältä, muilta valtuutetuilta ja virkamiehiltä.

Valtuuston 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Rolf Nyholm (sd.), 2. varapuheenjohtajaksi Marko Laitinen (ps.) ja 3. varapuheenjohtajaksi Tommi Lunttila (kok.).

Valtuusto kokoustaa uuden puheenjohtajan johdolla seuraavan kerran kesäkuun 14. päivä.

Valtuuston entinen puheenjohtaja Juho Kautto (vas.) erosi tehtävästään huhtikuun alussa.

Yleisö ei ensimmäisen tunnin aikana voinut seurata kokousta etänä ollenkaan, sillä kaupungin You tube -linkki ei toiminut.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut