Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin rokotekattavuus on koko maan tasolla – kesämökkiläisten täytyy ottaa rokote kotikunnassaan

KSSHP:n koronarokotekattavuus on tällä hetkellä minimaalisesti parempi kuin maan keskiarvo. Riitta Ketola
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) Koronarokotekoordinaatioryhmän kokouksessa todettiin, että alueen rokotuskattavuus on koko maan tasolla, tiedotteessa kerrotaan.

Keski-Suomessa kattavuus on minimaalisesti parempi: eilen koko maassa rokotekattavuus oli ensimmäisen annoksen osalta 31,7 prosenttia ja KSSHP:n alueella 31,9 prosenttia. Tänään kattavuus on koko Suomessa 32,4 prosenttia ja KSSHP:n alueella 32,5 prosenttia.

Tiedotteen mukaan KSSHP:n kuntien rokotekattavuuden välillä ei ole dramaattisia eroja. Alueen keskiarvon perässä ovat esimerkiksi Laukaa 24,4 prosentin ja Muurame 27,3 prosentin kattavuudella. Tämä johtuu kuntien erilaisesta väestörakenteesta ja AstraZeneca-rokotteen pienestä kysynnästä. AstraZenecan rokotetta annetaan ainoastaan 65 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

Koronarokotekoordinaatioryhmän kokouksessa todettiin, että tilanteen tasoittaminen vaatii rokotteiden jakelun alueellista kohdentamista.

Tällä hetkellä kaikissa KSSHP:n kunnissa perusterveiden 60-69-vuotiaiden on mahdollista varata rokotusaika.

– Kokouksen viesti kansalaisille on, että rokotusaikoja on paikka paikoin hyvinkin tarjolla ja niitä kannattaa käydä varaamassa mahdollisimman pian, tiedotteessa kerrotaan.

Koordinaatioryhmän kokouksessa keskusteltiin myös tulevasta kesämökkisesongista ja KSSHP:n alueelle saapuvista mökkiläisistä. THL:n linjaus on, että rokotteet tulee hankkia siinä kunnassa, jossa on kirjoilla.

Tiedotteessa mökkiläisiä muistutetaan, että jos oma rokotusaika osuu kesälomamatkan kanssa päällekkäin, omaa rokotusaikaa on mahdollista muuttaa myöhemmäksi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut