Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

22 henkilöä karanteeniin Jyskän koulusta – muut kuin karanteeniin määrätyt voivat terveenä jatkaa koulussa perjantaina

Jyskän koulun rehtori Risto Rönnberg opasti Otto Sulkulaa, Jami Koskista, Nayla Balajoa ja Maaria Nissiistä maskin käytössä tammikuussa. Tiina Mutila
Pertti Perämäki

Pertti Perämäki

Terveydenhuolto asetti 22 henkilöä karanteeniin Jyskän koulusta nyt torstaina. Altistuminen on tapahtunut vapunaattona ja kuluvan viikon maanantaina. Karanteenit kestävät 14 vuorokautta altistumisesta. Muut kuin karanteeniin määrätyt voivat mennä terveenä kouluun nyt perjantaina.

Terveydenhuolto on tavoittanut kaikki karanteeniin määrättyjen oppilaiden huoltajat ja kaikki altistuneet ohjataan koronatestiin.

Karanteeni koskee vain niitä henkilöitä, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut ohjeet miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen. Sillä rajoitetaan terveen henkilön liikkumisvapautta. Osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista ja karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut