Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Seija Aunila teki väitöskirjansa Kotiliesi-lehden propagandasta talvi- ja jatkosodan aikana. Aunila väitteli tohtoriksi Jyväskylän yliopiston nykykulttuurin tutkimuksen oppiaineesta syyskuussa 2020. Mauri Ratilainen

Mene nuorena naimisiin, synnytä kuusi lasta ja unohda koulut, Kotiliesi kehotti – lehti oli propagandaa naisilta naisille, kertoo aiheesta väitellyt Seija Aunila

Kotiliesi-lehti muokkasi kotirintamanaisten mielipiteitä sota-aikana tehokkaasti, kertoo Seija Aunila. Nationalismin ja populismin nousu voi Aunilan kaventaa naisten oikeuksia.

Anna Kivinen

Anna Kivinen

Naimisiin nuorena, lapsia synnytettävä kuusi ja kouluttautumisesta turha haaveilla. Näin voi kiteyttää filosofian tohtorin, Yleisradion tuottajan Seija Aunilan, 60, syksyllä valmistuneen Kotiliesi-lehden sotapropagandaa käsittelevän väitöstutkimuksen tulokset. Aunilan väitöskirjan aiheena oli Kotilieden rooli naisihanteen muokkaajana talvi- ja jatkosodan aikana vuosina 1939–1945. Ennen sotaa lehti tuki Aunilan mukaan naisten itsensä toteuttamisen ajatusta ja halusi parantaa naisten asemaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi vain 9,90 € / kk ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, Päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk vain 9,90 € / kk Tilaa 24 h 3 € Olen jo tilaaja