Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Etkö jaksanut valvoa koko yötä? Herkuttele Radio Keskisuomalaisen 25 tunnin juhlalähetyksen parhaat palat podcasteina

Radio Keskisuomalaisen Henri Berg sai juhlalähetyksessä myös kiharat ja Jari Lindström (vas.) raidat. Henrin hiusten kimpussa Sirke Studio AK:sta ja vieressä Aki Korpinen. Radio Keskisuomalainen

Lotta Kalteva, Teemu Rauhala

Radio Keskisuomalaisen Henri Berg ja Jari Lindström urakoivat radiokanavan 1-vuotisjuhlan kunniaksi peräti 25-tuntisen juhlalähetyksen. Radiossa vieraili torstaista kello 12:sta eteenpäin hurja kattaus kiinnostavia vieraita maakunnasta. Juontajakaksikon kestävyyttä mitattiin yön yli jatkuneessa show'ssa, joka päättyi vasta perjantaina kello 13. Kuuntele alta parhaat palat juhlalähetyksestä podcasteina.

Pitkän linjan radiotekijä ja -persoona Jorma Hietamäki kävi antamassa vinkkejä Henrille ja Jarille 25 -tuntiseen suoraan radiolähetykseen. Aikaisemman Keski-Suomen ennätyksen pisimmässä yhtäjaksoisessa radiolähetyksessä vuonna 1999 tehnyt Hietamäki kertoo, mistä idea silloin lähti ja mistä noin 18-tuntinen lähetys koostui.

Yli 20 vuotta Miljoonasade-yhtyeen kitaristina toiminut säveltäjä-sovittaja Matti Nurro muistelee bändielämän aikoja ja kertoo miten hänen kynästään biisit syntyvät. Ja miten Jorma Hietamäki kuuluu Matti Nurron nuoruuteen?

Millainen pimeä menneisyys Arja Korisevalla on Jorma Hietamäen kanssa? Koko kansan rakastama iskelmätähti ja tangokuningatar Arja Koriseva tuo studioon hersyvän naurunsa mukana positiivista energiaa. Menettikö Suomen salibandy ykköspelaajansa lahjakkaan urheilijan siirryttyä musiikkialalle ja mikä sai laulajan rohkaistumaan omien biisien kirjoittamiseen?

Miten Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto päihitti kaupunginjohtajakilvassa haastajansa penkkipunnertajan, trukkikuskin sekä radiojuontajan? Kaupunginjohtaja viihtyy ihmisten parissa eikä usko että työtä tehdään työhuoneen nurkasta. Kova futiksen kannattaja viihtyy myös koripallon parissa. Koivosto paljastaa että kaupunginjohtajien kokoontumisissa otetaan kantaa keskeisiin asioihin ja kilvoitellaan kunkin kaupungin vahvuuksista.

Pitkään jääkiekon parissa vaikuttanut JYPin tulevan kauden päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kertoo, miten rekryprosessi eteni. Millaisena haasteena Ahvenjärvi pitää ensi kautta ja millaista jääkiekkoa JYP tulee ensi kaudella pelaamaan. JYPin kotiottelut kuuluttava Henri lupaa antaa hyviä neuvoja kaukalon toiselta laidalta vaihtopenkin takana seisovalle päävalmentajalle. Puhetta afrikkalaisesta raviurheilusta sekä paljon muusta saadaan Radio Keskisuomalaisen synttärihaastattelussa.

Tangokuninkaaksikin kruunatun iskelmälaulajan Tommi Soidinmäen eeppisessä haastattelussa käydään läpi miehen keikkakokemuksia miljoonien kilometrien varrelta. Haastattelussa selviää, roudaako mies itse ja onko hän bändinsä mielestä tarpeeksi tehokas. Studiossa mietitään onko keikkakesälle vielä toivoa näin kesän kynnyksellä, kun viihdetyöntekijöiden koko elanto on kiinni tulevista keikoista. Myös Hannu Karpo piipahtaa studiossa imitaation muodossa.

Studio AK:n Aki Korpinen kampaajavahvistuksensa Sirken kanssa hälytettiin studioon ehostamaan Jari ja Henkka edustuskuntoon. Viihdyttävässä haastattelussa Aki kertoo pitkän uransa varrelta hiusmuodista niin naisten kuin miestenkin osalta. Kuuntele miten juontajien kuontaloita käsiteltiin. Radio Keskisuomalaisen Facebookista myös näet, mitä studiossa oikein tapahtui.

Muusikko Ilta puhuu lapsuudestaan ja nuoruudestaan Jyväskylässä. Useimmiten pianon ääressä tajunnanvirrasta syntyvät laulut artistin mukaan usein kertovat siitä, mitä Illan päässä liikkuu. On päiviä, jolloin Ilta tuntee, että paineet ovat liian kovat ja laulunkirjoittaminen tuntuu vaikealta. Jari ja Henri myös valistavat Iltaa nakkikioskin helmestä – Taksarista, joita aikovat studioon tilata.

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksesta tuttu laulaja Timo Rautiainen kertoo, kuuluuko juovuksissa oleminen enää esiintyjäkulttuuriin. Millaisiin kohuihin mies on joutunut urallaan ja miten niistä on selvitty? Miten rokkari näkee, että voisi musiikkinsa kautta vaikuttaa yhteiskunnan asioihin? Haastattelussa puhutaan unirytmistä ja kuullaan tarinoita muun muassa kovasta rokkarielämästä eli esimerkiksi matkalla Helsingistä Ouluun tehdystä pysähdyksestä Keljonkankaan ABC:lle ja sinne vaimon tuomista, kotiin unohtuneista lääkkeistä.

Aikuisviihdenäyttelijä Cindy Sun kertoo, miten hän päätyi alalle ja miten perheelle kertominen ammatinvalinnasta sujui. Henkka ja Jari kysyivät, miten työ onnistuu, jos henkilökemiat eivät vastanäyttelijän kanssa kohtaa ja kokeeko nainen ulkonäköpaineita. Cindy vastaa myös kuinka aikuisviihde eroaa parisuhteessa tapahtuvasta kanssakäymisestä.

60 vuotta täyttävän Jyväskylän kaupunginteatterin markkinointipäällikkö Jouni Huhtamäki kertoo teatterin juhlavuoden suunnitelmista ja siitä, mitä näyttelijät, puvustajat, lavastajat ja muut teatterin taustahenkilöt ovat viimeaikoina puuhailleet. Haastattelussa muistellaan, miten Jari Lindströmin radioura alkoi ja miten Huhtamäki tähän liittyy.

Väsyneet mutta onnelliset. Jari Lindström (vas.) ja Henri Berg juhlivat Radio Keskisuomalaisen 1-vuotissynttäreitä hurjan työrupeaman merkeissä. Radio Keskisuomalainen

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut