Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Laukaa polkaisi massarokotukset vauhtiin – kunnan lapsi- ja nuorisovoittoinen väestörakenne hidastaa rokotuskattavuuden saavuttamista

Rokotteiden saatavuus määrää rokotuspäivien viikoittaisen määrän. Timo Mustalampi

Pertti Perämäki

Laukaan massakoronarokotukset ovat käynnissä. Yli 65-vuotiaat laukaalaiset on pääosin rokotettu.

Seututerveyskeskus avaa ajanvarauksen 50–59-vuotiaille perusterveille asukkaille ensiviikon keskiviikkona. 40–49-vuotiaiden perusterveiden asukkaiden ajanvaraus avataan seuraavan viikon torstaina eli 20. toukokuuta. 30–39-vuotiaiden perusterveiden ajanvaraus avataan torstaina 27. toukokuuta.

Perusterveet asukkaat rokotetaan Laukaassa THL:n rokotusjärjestyksen mukaisesti ikäryhmittäin iäkkäimmistä alkaen. Rokotusaikoja on Seututerveyskeskuksen Laukaan rokotuspisteissä tarjolla 100–260 päivässä. Rokotteiden määrästä riippuen rokotuspäiviä on viikossa 3–6.

Ylihoitaja Sanna Porkka-Hokkanen Seututerveyskeskuksesta kertoo, että sähköisen ajanvarauksen kautta tarjolla olevat ajat ovat menneet hyvin.

– Tällä hetkellä tiedossa olevilla rokotemäärillä rokotukset pystytään hoitamaan terveysasemien tiloissa, Porkka-Hokkanen sanoo.

Seututerveyskeskuksella on myös valmius lisätä rokotuspisteitä ja rokottajien määrää, jos saatavien rokotteiden määrät kasvavat.

Laukaan muita paikkakuntia heikompi rokotuskattavuus johtuu kunnan lapsi- ja nuorisovoittoisesta väestörakenteesta ja osittain Astra Zenecan rokotteiden pienestä kysynnästä. Sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä totesi, että koko KSSHP:n alueen rokotuskattavuuden saaminen samalle tasolle vaatii rokotteiden jakelun alueellista kohdentamista.

Kesälomalle mielivien on hyvä muistaa THL:n peruslinjaus rokotuskunnasta. Linjauksen mukaisesti koronarokote annetaan kotikunnassa, eli siinä kunnassa, jossa henkilö on kirjoilla. Mökkikunnassa rokotetta ei voida ulkopaikkakuntalaisille antaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut