Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Viitasaarella ja Pihtiputaalla rokotetaan nyt yli 16-vuotiaita riskiryhmäläisiä sekä yli 50-vuotiaita perusterveitä – mökkeilijät rokotetaan kotikunnissaan

Pihtiputaalla ja Viitasaarella kesällä majailevien mökkiläisten on haettava koronarokotteet kotipaikkakunnaltaan. Kuvituskuva. Risto Aalto
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Viitasaarella ja Pihtiputaalla rokotekutsu koskee tällä hetkellä kaikkia yli 16-vuotiaita riskiryhmäläisiä sekä yli 50-vuotiaita, kertoo Viitasaaren kaupunki tiedotteessaan. Kunnissa siirryttiin toukokuun alussa rokottamaan kaikkia 50-59-vuotiaita, joten he voivat soittaa ajanvarausnumeroon ilman riskiryhmään kuulumista.

Ajan voi varata Wiitaunionin koronarokotuksen ajanvarausnumerosta 014 459 6882. Soittajan numero tallentuu järjestelmään ja ajanvarauksesta soitetaan tämän jälkeen takaisin.

Molemmissa kunnissa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut lähes puolet asukkaista. Viitasaaren kaupungin tiedotteessaan sanotaan, että koronarokotejonossa on tällä hetkellä yli 600 henkilöä.

Tämän hetken rokotustahdilla kaikkien jonossa olevien rokotus kestää noin kuukauden, joten ajanvarausnumeroon soittamisesta rokotusajan saamiseen kestää muutamia viikkoja.

Viitasaaren ja Pihtiputaan kunnat noudattavat THL:n valtakunnallista linjausta, jonka mukaan kesämökkeilijöiden tulee hankkia rokotteensa siitä kunnasta, jossa ovat kirjoilla. Ulkopaikkakuntalaisia ei lähtökohtaisesti rokoteta.

Vakituisten asukkaiden on mahdollista siirtää omaa rokotusaikaansa, jos annettu rokotusaika toisen rokotteen osalta osuu kesälomamatkan ajalle. Toinen rokotus voidaan siirtää myöhemmäksi, mutta sitä ei ole mahdollista aikaistaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut