Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yön uutiskooste: Eduskunnassa keskustellaan tänään EU:n elpymispaketista – palestiinalaisten ja israelilaisjoukkojen yhteenotot jatkuivat Jerusalemissa myöhään maanantaina – suuressa osassa maata saadaan tänään yli 20 asteen kesäistä lämpöä

Turvallisuusjoukot hajottivat palestiinalaisten tueksi järjestetyn mielenosoituksen Marokkossa. JALAL MORCHIDI

 STT

Eduskunnan täysistunnossa keskustellaan tänään EU:n 750 miljardin euron elpymispaketista, joka on herättänyt jo ennakkoon vilkasta poliittista väittelyä.

Kyse on kokonaisuudesta, joka sisältää koronapandemian takia kasatun elpymispaketin ja seitsemän vuoden budjettikehykset. EU-maiden yhdessä neuvottelema kokonaisuus ei astu voimaan, jos yksikin maa jättää sen hyväksymättä.

Paketin hyväksyminen vaatii kahden kolmasosan enemmistöä annetuista äänistä eduskunnan keskiviikon äänestyksessä, joten hallituspuolueet tarvitsevat tukea oppositiosta.

Suuressa osassa maata saadaan tänään yli 20 asteen kesäistä lämpöä

Tänään sää lämpenee suuressa osassa maata, ja 20 astetta voi mennä rikki monin paikoin maan etelä- ja keskiosissa. Lämpimimmillään päivä on Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla, missä mittari voi näyttää 22:ta astetta.

Pohjoisimmassa Lapissa on selvästi viileämpää ja epävakaista. Korkeimmat lämpötilat voivat olla 5–10 asteen välillä ja aivan Pohjois-Lapissa juuri nollan yläpuolella.

Huomenna sää lämpenee entisestään, ja lämpötilat voivat nousta jopa 25 asteeseen ja yli.

Palestiinalaisten ja israelilaisjoukkojen yhteenotot jatkuivat Jerusalemissa myöhään maanantaina

Jerusalemissa väkivaltaisuudet ovat jatkuneet maanantai-iltana lähellä al-Aqsan moskeijaa, kertoo uutistoimisto AFP:n toimittaja.

Kymmeniä ihmisiä loukkaantui sen jälkeen, kun palestiinalaiset mielenosoittajat olivat heittäneet kiviä ja pulloja kohti Israelin poliisijoukkoja, jotka käyttivät tainnutuskranaatteja ja kumiluoteja mielenosoittajien hajottamiseen.

Aiemmin maanantaina yhteenotoissa loukkaantui yli 300 ihmistä.

Lisäksi Israel teki maanantain ilmaiskuja Gazan alueelle sen jälkeen, kun Gazassa valtaa pitävä Hamas oli ampunut raketteja muun muassa Jerusalemia kohti.

Yhdysvaltain lääkintäviranomaiset hyväksyneet Pfizerin koronarokotteen 12-15-vuotiaille

Yhdysvalloissa lääkintäviranomaiset ovat hyväksyneet Pfizerin ja Biontechin koronarokotteen käytön 12–15-vuotiaiden rokottamiseen.

Yhdysvaltain lääke- ja ruokaviraston (FDA) edustaja kuvaili päätöstä "merkittäväksi askeleeksi koronapandemian vastaisessa taistossa".

Euroopan lääkeviraston (EMA) johtaja Emer Cooke kertoi maanantaina useille eurooppalaislehdille, että 12–15-vuotiaiden rokottaminen Pfizerin ja Biontechin rokotteella saatetaan hyväksyä Euroopan unionissa tässä kuussa. (Lähde: AFP)

Montrealin Lehkosen maali vei Edmonton-pelin jatkoajalle, Koskinen torjui Oilersin voittoon

Jääkiekon NHL:ssä Edmonton Oilers on vienyt 4–3-jatkoaikavoiton Montreal Canadiensista.

Oilersin maalilla torjui Mikko Koskinen, joka pysäytti 28 laukauksesta 25.

Montrealin suomalaisista pelissä oli vauhdissa Artturi Lehkonen. Hän laukoi Koskisen selän taakse jatkoajalle vieneen, Canadiensin 3–3-maalin. Lehkonen oli myös syöttämässä kahta muuta maalia.

Vaikka Montreal taipui pelissä, se varmisti paikkansa pudotuspeleissä. Joukkue sai yhden pudotuspeleihin tarvitun pisteen jatkoajalle venyneestä ottelusta. Edmonton on jo aiemmin varmistanut pudotuspelipaikkansa.

Fulham hävisi Burnleylle ja putosi Valioliigasta

Jalkapallon Englannin Valioliigan maanantain ottelussa Burnley voitti Fulhamin vierasottelussa 2–0. Samalla varmistui Fulhamin putoaminen Valioliigasta Mestaruussarjaan.

Burnley teki ottelun molemmat maalit jo ensimmäisellä puoliajalla. Ensin 35. minuutilla Ashley Westwood viimeisteli avausmaalin Matej Vydran syötöstä. Loppulukemat laukoi Chris Wood upealla kaukolaukauksella.

Fulhamin viime kaudet ovat olleet hissiliikettä Valioliigan ja Mestaruussarjan välillä, sillä joukkue putosi edellisen kerran Valioliigasta keväällä 2019.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut