Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Maakunnan eturivin poliitikot kohtaavat Keski-Suomen ensi- ja turvakodin vaalipaneelissa – suora lähetys käynnissä

Tapani Mäki (ps.), Riitta Mäkinen (sd.), Juho Kautto (vas.), Sinuhe Wallinheimo (kok.), Bella Forsgrén (vihr.) ja Joonas Könttä (kesk.) kohtaavat vaalipaneelissa tiistaina. Keskisuomalaisen arkisto
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry järjestää tänään tiistaina 11.5. netin välityksellä yleisölle avoimen vaalitentin, jonka aiheena on lasten ja perheiden hyvinvoinnin turvaaminen oikeilla päätöksillä.

Vastaamassa on keskisuomalaisia kansanedustajia ja kuntavaaliehdokkaita. Kysymyksiin vastaavat kansanedustajat Bella Forsgrén (vihr.), Juho Kautto (vas.), Joonas Könttä (kesk.), Riitta Mäkinen (sd.) ja Sinuhe Wallinheimo (kok.) sekä eduskunta-avustaja, kaupunginvaltuutettu Tapani Mäki (ps).

Puheenjohtajina toimivat Ensi- ja turvakotien liiton pääsihteeri Riitta Särkelä ja Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Susanna Huovinen.

Tilaisuus alkaa kello 15 ja kestää kaksi tuntia. Voit seurata lähetystä tästä jutusta. Yleisö voi myös osallistua keskusteluun tapahtumassa olevan chatin välityksellä.

Tilaisuudessa keskustellaan muun muassa siitä, miten turvataan jatkossa lasten ja perheiden hyvinvointi oikeilla päätöksillä, miten lapsivaikutuksia arvioidaan ja ketkä voivat vaikuttaa päätösten valmisteluun.

Lisäksi keskustelussa on, tunnistetaanko vauva-ajan tärkeä merkitys ja otetaanko se kunnassa huomioon, miten kunta turvaa lähisuhdeväkivaltaan apua tarvitsevien palvelut ja mitkä asiat ratkaisevat palveluhankinnoissa ja järjestöyhteistyössä.

Vauvaperheet jääneet liian yksin

Koronaepidemia on heikentänyt Ensi- ja turvakotien liiton mukaan erityisesti vauvaperheiden jaksamista.

Ensi- ja turvakotien liiton ja Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n kokemukset kertovat samaa viestiä kuin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimus. Vauvaperheet ovat jääneet järjestön mukaan liian yksin pulmien kanssa ja vanhempien jaksaminen koetuksella.

Vanhempien uupumus näkyy kasvaneina yhteydenottoina Ensi- ja turvakotien liiton chattiin. Vanhemmat kertovat uupumuksesta, loputtomasta univelasta ja yksinäisyydestä.

Ensi- ja turvakotien liiton mukaan varsinkin niillä alueilla, joilla rajoitukset ovat tiukimmat, vauvojen vanhemmat ovat todella yksin vastuussa uudesta elämästä.

– Epidemia on synnyttänyt palveluvajetta ja lapsiperheiden vaikeudet näkyvät pitkälle kuntien tulevaisuudessa. Kaikilla päätöksillä kunnassa on vaikutuksia lapsiin ja perheisiin, joten tulevat päättäjät ovat paljon vartioina, sanotaan järjestön tiedotteessa.

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut