Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Koronarokottaminen etenee Keski-Suomessa kelpo tahdissa: Yli 88 500 eli yli kolmannes saanut ensimmäisen annoksen

Keski-Suomessa väestön rokottaminen etenee valtakunnallisen keskiarvon mukaisesti. Marko Kauko

Heli Paananen

35 prosenttia keskisuomalaisista eli runsaat 88 500 henkilöä on saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiistaisista tilastoista. Toinen rokoteannos on Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella annettu runsaalle 10 000 henkilölle eli neljälle prosentille asukkaista.

Rokotustahti on liki täydellisesti valtakunnallista keskitasoa, sillä koko maassa ensimmäisen rokotteen oli tiistain tilastojen mukaan saanut 35 prosenttia ja toisen annoksen neljä prosenttia suomalaisista. Yhteen kertaan rokotettujen kokonaismäärä oli tiistaina vajaat 1,97 miljoonaa ja toisen annoksen saaneita oli vajaat 220 000. Kattavimmin väestöä on rokotettu Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueella, jossa ensirokote on annettu 46,9 prosentille asukkaista ja toinen annos 6,6 prosentille.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ikäryhmittäin kattavimmin rokotettu väestönosa ovat 75–79-vuotiaat, joista tiistain tilastojen mukaan ensimmäisen rokotteen oli saanut 88,4 prosenttia ja toisen annoksen 3,4 prosenttia. 70–74-vuotiaiden ryhmästä ensimmäinen rokote on annettu Keski-Suomessa 87,7 prosentille ja toinen rokote 1,6 prosentille väestöstä. 80-vuotiaista ja sitä vanhemmista henkilöistä ensimmäinen rokote on annettu 86,8 prosentille ja toinen rokote 16 prosentille.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut