Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lapset ja nuoret liikenteessä -webinaari tänään kello 18 – Tapahtuma on suunnattu erityisesti lasten ja nuorten vanhemmille, opettajille ja liikennesuunnittelussa mukana oleville

Yhteisön herättänyt turma sattui aajakoskentien ja Järveläntien risteyksessä viime syksynä. Tiina Mutila
Pertti Perämäki

Pertti Perämäki

Kaikille avoin Lapset ja nuoret liikenteessä-webinaari on tarjolla Jyväskylässä tänään. Kello 18 alkavassa webinaarissa haetaan ratkaisuja lasten ja nuorten liikenneturvallisuuden kipukohtiin. Keskustelulle antaa pohjaa viimesyksyinen mopopoikien kuolonkolari Vaajakoskentiellä. Illassa kuullaan lasten kokemuksia ja asiantuntijapuheenvuoroja. Näkökulmina ovat turvallisuus ja kestävyys sekä kuntalaisten mahdollisuudet osallistua liikennesuunnitteluun.

Syksyisen turman jälkeen paikalliset asukasyhdistykset, koulujen vanhempainyhdistykset ja niiden katto-organisaatio Jyväskylän vanhempainfoorumi ovat yhdistäneet voimansa lasten ja nuorten liikenneturvallisuuden edistämiseksi. Mukana ovat myös Poliisi, Lapsiasiavaltuutettu, Suomen vanhempainliitto, Liikenneturva, Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän yliopisto.

Webinaarin avaa Jyväskylän vanhempainfoorumin puheenjohtaja Kari Tanninen kello 18. Heti avauksen jälkeen nähdään Jyskän koulun 3A-luokan oppilaiden videoesitys liikenteestä. Professori Hannu L. T. Heikkinen alustaa keskustelua vastuukysymysten pohdinnalla ja lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen tarkastelee lasten oikeutta turvalliseen kaupunkiin.

Kommenttipuheenvuoroja esittävät mm. yhteyspäällikkö Leena Piippa Liikenneturvasta, komisario Jari Lindholm Sisä-Suomen poliisilaitokselta, kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtaja Aimo Asikainen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Meri Lumela.

Tapahtuma on suunnattu erityisesti lasten ja nuorten vanhemmille, opettajille, liikennesuunnittelussa mukana oleville kuntien ja kaupunkien viranhaltijoille sekä päätöksentekijöille.

Tapahtumaan pääsee suoraan tästä linkistä.

Se löytyy myös tapahtumasivulta.

Kahden pojan hengen vienyt moottoripyöräturma vaikutti liikennekäyttäytymiseen vain hetken – pelko palasi taas Jyskään: "Näen päivittäin poikien keulivia mopoja hidastemöykkyjen välissä"

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut