Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Gloriassa jutut rönsyilivät avaruudesta merihirviöihin, opellakin nousi tukka pystyyn

Johanna Marttinen

Monikulttuurikeskus Gloriassa toimii useita kieliryhmiä, kuten suomen, englannin, saksan, persian ja kiinan ryhmät. Osa on korona-aikana ollut tauolla tai tavannut etänä.

Englannin keskusteluryhmä kokoontuu keskiviikkoisin livenä turvavälein ja maskein. Yksi tapaamiskerta käytettiin siihen, että mietittiin yhdessä, mistä halutaan keskustella tulevina viikkoina. Aiheita alkoi tipahdella, eikä mitään tyhjänpäiväisiä mikä on mieliruokasi -juttuja, vaan kuten ryhmäläiset itse sanoivat, deep stuff.

Opettaja kirjasi asioita ylös, ja lista alkoi näyttää mielenkiintoiselta: eläimet ja eettisyys, tulevaisuus, maapallo ja avaruusmatkailu, tabut, elämän tarkoitus, paranormaalit ilmiöt. Ei mitään ihan peruskauraa.

Iltapäivällä 21.4. aloitettiin keskustelu tulevaisuudesta. Maalailtiin kuvia ihmiskunnasta uudisasukkaina Marsissa tai muilla planeetoilla, koska maapallolta on pakko paeta ilmastonmuutoksen takia. Jutut rönsyilivät avaruusolioista merihirviöihin. Opellakin nousi tukka pystyyn.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut