Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Miksi Jyväskylän Kukkumäen tietyömaa jätettiin ”talvehtimaan”? – Ely-keskus kertoo vastauksen ja lupaa töiden jatkuvan jo tällä viikolla

Kukkumäen työmaan tauko oli suunniteltu toimenpide. Timo Mustalampi

Tea Rissanen

Keski-Suomen ELY-keskus on saanut palautetta Valtatiellä 18 Kukkumäessä sijaitsevasta eritasoliittymän tietyömaasta. Kummastusta on herättänyt se, miksi kohteella ei ole tapahtunut kuukausiin mitään.

Projektipäällikkö Petri Teerimäen mukaan tauko töissä oli täysin suunniteltu toimenpide.

–Ramppien penkereet valmistuivat viime kesänä, mutta ne jätettiin painumaan talven ajaksi, Teerimäki kertoo.

Kukkumäen työt jatkuvat tällä viikolla. Vielä tehtäviin töihin kuuluu ramppien viimeistely sekä kiertoliittymän rakentaminen nykyisen rampin ja Länsiväylän-Ronsuntaipaleentien-Lehmänportintien liittymään. Tämän lisäksi kohteessa uusitaan päällysteet, opasteet, liikennemerkit sekä tiemerkinnät ja rakennetaan valaistus.

Työmaan aikataulun takaraja on marraskuun lopussa, mutta ihannetilanteessa työmaalla oltaisiin valmiina reilusti ennen tätä.

Muita viime vuodelta jatkuvia urakoita ovat Valtatien 13 ja Myllymäentien liittymän parantaminen Saarijärvellä sekä Taipaleentien kevyen liikenteen järjestelyt Sumiaisten taajamassa.

ELY-keskuksen uusista urakoista merkittävin on Säyrylän eritasoliittymä Jämsän Himoksella. Urakka on kaksivuotinen ja sen rakentaminen alkaa kesäkuussa. Vilkasliikenteisen ysitien liikennehaittaa pyritään minimoimaan. Liikenne siirretään kiertotielle ehkä vasta ensi vuoden puolella.

Keuruulla valtatien 23 ja Kolhontien parantaminen Melonsaaren kohdalla on käynnistynyt. Se valmistunee jo heinäkuun aikana.

Laukaassa puolestaan aloitetaan Jyväskyläntien ja Vaajakoskentien jalankulku- ja pyöräilyväylien rakentaminen. Urakka on haasteellinen johtuen louhintatöistä ja vilkkaasta liikenteestä. Myös täällä liikennehaittoja pyritään minimoimaan, mutta tiellä liikkujilta toivotaan malttia ja varovaisuutta.

Lannevedellä panostetaan kevyen liikenteen järjestelyihin maantiellä 6304. Urakka on vielä kilpailutuksessa, mutta rakentaminen tapahtuu joka tapauksessa vielä tämän vuoden aikana.

Lisäksi meneillään tai alkamassa on useita sillankorjausurakoita, joista suurimmat ovat Tourulan sillat Jyväskylässä sekä Hännilänsalmen silta nelostiellä Viitasaarella.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut