Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uudella mobiilisovelluksella voi seurata ilmanlaatua lähes reaaliajassa – tärkeä apu varsinkin astmaatikoille ja ikääntyville

Uudesta sovelluksesta löytää reaaliaikaisen ilmanlaadun seurannan lisäksi muun muassa tiedot ilman lämpötilasta, kosteudesta ja tuulen nopeudesta. Jyväskylän kaupunki
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Jyväskylän, Kuopion, Varkauden ja Siilinjärven kunnat ovat parantaneet yhteisessä projektissa asukkaidensa mahdollisuuksia seurata ilmanlaatua, tiedotteessa kerrotaan.

Projektin tuloksena on syntynyt ilmanlaatua lähes reaaliajassa seuraava ilmainen mobiilisovellus ja verkkosivusto. Molemmissa julkaistaan myös uutisia ja tiedotteita ilmanlaadusta. Mobiilisovelluksesta löytyy lisäksi tiedot ilman lämpötilasta, kosteudesta ja tuulen nopeudesta.

Mobiilisovellus löytyy sovelluskaupoista nimellä JyvaskylaAir ja verkkosivusto osoitteesta aqverkkokuopio.net/.

Ilmanlaadun seuraaminen on tärkeää varsinkin astmaatikoille ja ikääntyville. Etenkin kevät on monelle hankalaa aikaa.

Katujen pöllyämisen aiheuttamia oireita voi yrittää helpottaa käyttämällä ulkona liikkuessaan tehokkaan suodatuskyvyn omaavaa hengityksensuojainta, kuten FFP2-luokan maskia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut