Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän kehätien suunnittelu jatkuu – Nelostien ja valtatien 18 välistä yhteyttä on selvitetty jo vuodesta 2007

Jyväskylän läntinen kehätie kulkisi Ruokkeelta Lintukankaalle. Minna Rosti

Justus Vento

Nelostien ja valtatien 18 välisen Jyväskylän läntisen kehätien suunnittelu jatkuu. Keski-Suomen ELY-keskus käynnisti toimenpidesuunnitelman laatimisen tien rakentamiseksi tänä keväänä. Suunnitelma valmistuu ensi vuoden alkupuolella.

Tien tarkoitus on parantaa tavara- ja henkilöliikenteen sujuvuutta, sekä helpottaa muun muassa Jyväskylän Rantaväylän ruuhkaisuutta.

Ruokkeelta Lintukankaalle ulottuva, suunnitelmien mukaan noin kahdeksan kilometrin mittainen kehätie on ollut pitkä projekti jo nyt, vaikka mitään ei ole lyöty lukkoon. Esiselvitys reitin tarpeellisuudesta valmistui jo vuonna 2007. Sitä tarkentanut tarveselvitys puolestaan valmistui vuonna 2012, jolloin esiteltiin tien vaatiman maastokäytävän sijainti, leveys ja liittymäratkaisut.

Nyt käynnistyneellä toimenpidesuunnitelmalla arvioidaan esimerkiksi mahdollisen tien vaikutuksia liikenteeseen, ihmisiin, ympäristöön ja maankäyttöön. Lisäksi selvitetään uuden väylän rakentamiskustannukset.

Suunnitelma ei ole vielä lain mukainen, eli ennen tien rakentamista tulee vielä laatia lakisääteinen tiesuunnitelma. Hankkeen etenemistä voi seurata sen verkkosivuilla. Samalla sivulla suunnitelmasta voi myös jättää palautetta sen laatijoille.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut