Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Myrsky teki tuhojaan Jyväskylässä: pelastuslaitoksella yli 20 tehtävää, vesi tulvi kaduille ja kellareihin – pahimmat vauriot Kuokkalassa ja kaupungin pohjoispuolella

Jouko Kuivalainen (vas.) ja Kari Lampi Jyväskylän kaupungin alueidenhoidosta avasivat tukkeutuneen sadevesikaivon Nakertajantiellä Jyväskylän Halssilassa. "Nyt virtaa", miehet totesivat. Päivi Kujala

Teemu Rauhala, Niklas Pelkonen, Emmi Julkunen

Pelastustoimella oli eilisiltana ja tänään Jyväskylässä päälle 20 vahingontorjuntatehtävää, jotka johtuivat vesisateen ja ukkosen aiheuttamista vahingoista. Suurin osa tehtävistä oli Vaajakosken, Seppälän sekä Palokan alueilla. Vahingontorjuntatehtävät johtuivat kerrostalojen ja omakotitalojen kellareihin sekä katualueille kertyneestä ja tulvineesta vedestä. Pelastuslaitos pumppasi vettä useista eri kohteista pitkin iltaa ja yötä. Samankaltainen vahingontorjunta tehtävä annettiin päivällä vielä puoli kahden aikoihin Kirrissä sijaitsevan omakotitalon kellariin.

Seppäläntien ja Lohikoskentien alikulkutunneli on tällä hetkellä suljettuna rankkasateen aiheuttaman maansortuman vuoksi. Tunneli siivotaan aamun aikana. Sen käyttöä suositellaan toistaiseksi välttämään.

Rauhalahdessa Viherlandian läheisyydessä sijaitseva Kammintie on kokonaan suljettu torstaiaamuna. Kammintiellä on vettä noin 50 metrin matkalla siten, että vesi yltäisi korkeimmillaan kävelijän polviin asti, kertoo pelastuslaitoksen tilannekeskuksen päivystävä palomestari Samuli Norvapalo. Pelastuslaitos on merkannut alueen ja ilmoittanut tienpitäjälle asiasta.

Jyväskylän kaupunki tiedotti torstaina aamupäivällä, että rankkasade aiheutti pahimmat vauriot Kuokkalaan ja kaupungin pohjoispuolelle. Muutamia väyliä on painunut tai romahtanut, kaduilla on runsaasti hiekkaa ja mursketta sekä katujen reuna-asfaltin hiekkapäällysteiset vierukset ovat syöpyneet.

Sateen aiheuttamia vaurioita Pärnäsentiellä Palokan Ritoniemessä. Jyväskylän kaupunki

Kaupungin mukaan pienimpien vaurioiden korjaukset jatkuvat vielä ensi viikolla. Tiedossa on, että hiekkaa on valunut kaduille koko kaupungin alueella. 

Tältä näyttää käytöstä väliaikaisesti poistettu alikulkutunneli Seppäläntien ja Lohikoskentien risteyksessä. Lukijan kuva
Myrskytuhoja Seppäläntien ja Lohikoskentien risteyksessä. Lukijan kuva
Sade syövytti Teljintien kävely- ja pyöräilyväylää Sääksvuoressa. Jyväskylän kaupunki

Pelastuslaitoksella oli tulvineeseen veteen liittyneiden tehtävien lisäksi neljä tarkastustehtävää, joissa kaikissa oli syynä salaman isku rakennuksen läheisyyteen.

Ukkonen aiheutti myös laajan sähkökatkon Alvan sähkönjakeluverkkoon. Häiriö alkoi kello 23.36 ja päättyi 23.57. Sähköttä oli kaikkiaan 3299 sähkönkäyttöpaikkaa, Alva kertoo tiedotteessaan.

Vesi tulvi kadulla Runkotiellä Jyväskylässä. Lukijan kuva

Nappasitko kuvan myrskyn jäljistä tai tekikö myrsky tuhoja sinun lähelläsi? Lähetä uutiskuva tämän linkin kautta.

Juttu päivittyy.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut