Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Rajoitusten höllentäminen ei näy Keski-Suomen koronatilanteessa – Maakuntaan kolme tartuntaa, ilmaantuvuusluku laski jälleen

Vappua juhlittiin Jyväskylässä paikoin tiiviissä tunnelmassa, mutta se ei ole näkynyt koronatilastoissa. Sami Saarenpää
Heikki Kärki

Heikki Kärki

Keski-Suomen koronatilanne jatkuu erittäin rauhallisena. Esimerkiksi rajoitusten höllentäminen, ravintoloiden aukeaminen tai lämpimien kesäiltojen vietto eivät ole saaneet koronatartuntoja nousuun.

Maakuntaan raportoitiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan lauantaina kolme uutta koronatartuntaa. Kaikki uudet tapaukset tilastoitiin Jyväskylään.

Tartuntojen määrä on nyt sairaanhoitopiirissä koko epidemian ajalta 2503. Lisäksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuuluvassa Jämsässä on tilastoitu 118 tartuntaa. Jämsään ei tullut lauantaina uusia koronatapauksia.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku laski lauantaina hieman. Se on nyt 9,1, kun perjantaina koronan ilmaantuvuudeksi raportoitiin 9,5. Toisaalta maanantaina ilmaantuvuus oli vielä tätäkin alemmalla tasolla: 7,9. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronatapausten määrää kahden viikon aikana sataa tuhatta asukasta kohden. Epidemian ollessa pahimmillaan ilmaantuvuusluku on ollut reilusti yli kymmenkertainen, esimerkiksi helmikuussa se oli yli 130.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on nyt saanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella yli 100 000 ihmistä. Tarkka luku oli lauantain tilastoissa 100722. Toinen annos on annettu 18 346 keskisuomalaiselle. Tiedot perustuvat THL:n rokotusrekisteriin.

Suomessa raportoitiin tänään 248 uutta koronavirustartuntaa.

Koronavirus

Tapaukset kunnittain

Hankasalmi 35

Jämsä 118

Joutsa 17

Jyväskylä 1 898

Kangasniemi 36

Karstula 8

Keuruu 17

Kivijärvi 7

Konnevesi 7

Kyyjärvi 10

Laukaa 171

Mänttä-Vilppula 51

Muurame 76

Petäjävesi 33

Pihtipudas 10

Saarijärvi 33

Toivakka 6

Uurainen 41

Viitasaari 16

Virrat 50

Äänekoski 113

Ähtäri 9

Lähde: THL (ei alle viiden tapauksen kuntia)

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut