Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

It-firma Taitopilvi Oy hakee kovaa kasvua, mutta haluaa olla myös Jyväskylän paras hyvä työpaikka

Taitopilvessa jokainen pääsee kehittämään yritystä, sanovat Juha Luomala (vas.), Iiro Hietala, Jukka Loukkaanhuhta ja Taneli Laitinen. Timo Mustalampi

Pia Tervoja

Moni suuri it-alan yritys on ponnistanut maailmaan autotallista. Pilvipalveluosaamiseen keskittynyt ohjelmistotalo Taitopilvi Oy ei syntynyt autotallissa, mutta nykyisin yritykseltä sellainen löytyy.

”Palokan toimistossa” on lupa korjata polkupyörää ja huoltaa autoa tai tarttua kitaran varteen. Siellä tehdään myös usein töitä, vaikka varsinaisesti toimisto on keskustassa.

Autotalli kertoo jotain oleellista jyväskyläläisestä kasvuyrityksestä. Viisivuotiaassa yrityksessä halutaan ajatella tuoreesti ja ennakkoluulottomasti.

– Työkaverini Petri Laurosen kanssa halusimme luoda erilaisen, alkuun pienen työpaikan, joka olisi meidän näköinen ja hyvä työpaikka työntekijöilleen, Jukka Loukkaanhuhta kertoo yrityksen taustasta.

Taitopilvi on asiantuntijaorganisaatio, jossa suurin osa 12 henkilön tiimistä on osakkaita. Yrityksessä toteutetaan jaettua johtajuutta.

– Asiat eivät silloin kasaudu yhden ihmisen niskaan vaan kaikki nostavat oma-aloitteisesti esille asioita, joihin haluavat muutosta, toteaa hallituksen puheenjohtaja Taneli Laitinen.

Yksi asiantuntijoista vetää esimerkiksi Firmaretro-nimellä kulkevaa keskusteluhetkeä, jossa ajankohtaiset kuumat perunat otetaan esille säännöllisin välein. Toinen taas on tuonut taloon ammattimaisempaa rekrytointia ja kolmas on kehittänyt yrityksen brändiä.

Loukkaanhuhdan ja Laitisen mielestä on hienoa, että työntekijät ovat rohkeasti tuoneet omaa osaamistaan ja mielenkiinnon kohteitaan yrityksen kehittämiseen.

– Jokaisen uuden työntekijän myötä yrityskulttuuri on mennyt eteenpäin.

Juha Luomala (vas.) on kesäkuun alusta Taitopilvi Oy:n toimitusjohtaja. ”Oli hienoa, että hän näki työmme arvon ja halusi tuoda pitkän kokemuksensa meidän käyttöömme”, Jukka Loukkaanhuhta ja Taneli Laitinen toteavat. Timo Mustalampi

Jaettu johtajuus säilyy Taitopilvessä keskeisessä roolissa, vaikka kesäkuun alusta toimitusjohtajana aloittaa uusi ”palkkajohtaja”.

Naapurista, pörssiyhtiö Solteq Oyj:stä Taitopilveen siirtyvä Juha Luomala koki heti ensimmäisissä keskusteluissa, että yrityksessä oli voimakas halu paitsi kasvaa seuraavaan kokoluokkaan myös rakentaa hyvää työpaikkaa.

– Oma tavoitteeni on tehdä Taitopilvestä Jyväskylän paras hyvä työpaikka. Palaset ovat jo hyvin kohdallaan. Oleellista on, että asiantuntijat saavat tehdä mielekkäitä töitä aallonharjalla olevalla teknologialla.

– Toiseksi työyhteisöön on rakennettu avointa ja luottamuksellista keskustelua. Tärkeää on myös työntekijöiden hyvinvointi eli tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä. Kruununa on jaettu johtajuus, jossa toimitusjohtaja on yksi muista.

Luomala, kuten myös Taneli Laitinen ja Jukka Loukkaanhuhta ovat kaikki toimineet työurallaan startup-yrityksissä ja nähneet, miten nopea kasvu voi vaikuttaa työyhteisöön. Koko porukkaa ei aina saada hitsautumaan yhteen.

Taitopilvessä tunnistetaan kasvun haasteet, mutta myös uskotaan, että uudenlaisesta yrityskulttuurista ei tarvitse mennä kankeisiin malleihin.

– Toivottavasti mahdollisimman moni muukin yritys lähtee mukaan tällaiseen moderniin ajatteluun, Luomala toteaa.

Kehittäminen

Uutta intoa hallitustyöhön

Taitopilvi Oy:n liiketoiminta nojaa megatrendiin, jossa keskitetyistä konesaleista siirrytään pilvipalvelujen hyödyntämiseen.

– Pilvipalvelut tuovat paitsi kustannustehokkuutta myös vakautta tietojärjestelmiin sekä uusia mahdollisuuksia toteuttaa järjestelmien koneoppimista, Taneli Laitinen toteaa.

Pilvipalveluosaaminen on tuonut Taitopilven asiakkaiksi paitsi pienempiä myös miljardiluokan yrityksiä. Asiantuntijaosaaminen on siivittänyt Taitopilven miljoonan euron liikevaihtoon. Kasvu-uralla on myös tavoite jatkaa.

Yrityksen hallitus ja uusi toimitusjohtaja ovat hakeneet kasvuvoimaa muun muassa Keski-Suomen kauppakamarin Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssilta.

– HHJ-kurssi on ollut hyvä keskustelufoorumi. Olemme saaneet objektiivista näkemystä hallitustyöskentelyyn ja muun muassa uutta hallituksen vastuuseen liittyvää osaamista, Laitinen sanoo.

Juha Luomala kiittää, että kurssi on antanut eväitä myös omistajastrategian toteuttamiseen.

– Hallitustyöskentelyyn on tullut tiettyä draivia ja uutta innostusta, Jukka Loukkaanhuhta summaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut