Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

THL: Ei uusia koronatartuntoja Keski-Suomeen, rokotekattavuus lähentelee ensimmäisen annoksen osalta 40 prosenttia

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilasto todettujen tartuntojen määristä päivittyy joka päivä puoliltapäivin. Katja Juurikko/Arkisto

Heli Paananen

Keski-Suomessa ei raportoitu sunnuntaina uusista koronavirustartunnoista, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastosta. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt siten Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 2 503 kun lauantaina uusia tartuntoja ilmeni Jyväskylässä kolme.

Sunnuntai ja lauantaina näyttivät nollaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä, jossa koronatartuntojen kokonaismäärä on epidemian alusta lähtien 118.

Keski-Suomen ilmaantuvuusluku kohosi sunnuntaina hieman. Nyt luku on 9,9, kun eilen se oli 9,1 ja vielä maanantaina 7,9. Luku kuvaa tapausten määrää kahdessa viikossa sataatuhatta asukasta kohden.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella annettuja koronarokotteen ensimmäisiä annoksia oli sunnuntaisen tilaston mukaan 101 089. ja kakkosannoksia 18 366. Ensimmäisen rokotteen osalta rokotekattavuus lähentelee Keski-Suomessa 40 prosenttia – tarkka prosenttiluku oli sunnuntaina 39,8.

Koko maassa uusia tartuntoja ilmeni sunnuntaina 121 eli kaikkiaan Suomessa on tartuntoja todettu pandemian aikana nyt 91 526.

Koronavirus

Tapaukset kunnittain

(ei alle viiden tapauksen kuntia)

Hankasalmi 35

Jämsä 118

Joutsa 17

Jyväskylä 1 898

Kangasniemi 36

Karstula 8

Keuruu 17

Kivijärvi 7

Konnevesi 7

Kyyjärvi 10

Laukaa 171

Mänttä-Vilppula 51

Muurame 76

Petäjävesi 33

Pihtipudas 10

Saarijärvi 33

Toivakka 6

Uurainen 41

Viitasaari 16

Virrat 50

Äänekoski 113

Ähtäri 9

Lähde: THL.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut