Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Päiväkodin taiteilijat ideoivat ja toteuttivat näyttelyn Suomen Ilmavoimamuseolle

Jenni Siik

Tikkakosken päiväkodin lapset ovat saaneet ideoida ja toteuttaa Suomen Ilmavoimamuseolle ilmailuaiheisen näyttelyn. Lapset ovat saaneet itse päättää mahdollisten vaihtoehtojen pohjalta, millaisia lentokoneita tekevät. Näyttely on auki 2.6. saakka.

Pienimmät ovat osallistuneet kiitoradan, pilvien ja pienempien lentokoneiden tekemiseen. Askartelussa on käytetty pääasiassa kierrätysmateriaaleja, joten tekeminen on tukenut samalla myös ekologisuuskasvatusta. Näyttelyssä voi nähdä niin puusta, limsapulloista kuin pyykkipojistakin tehtyjä lentokoneita. Taustalta löytyy lasten sokerimaalauksia, joissa on lentokoneita sekä kuumailmapalloja, kertoo varhaiskasvatuksen opettaja Tiia Yli-Jylhä.

Näyttelytilaa tarjoamalla Ilmavoimamuseo haluaa kannustaa lapsia käyttämään mielikuvitustaan, luovuuttaan ja rohkaista heitä yhteisölliseen toimintaan. Näyttely toimii myös esimerkkinä museon monipuolisesta yhteistyöstä paikallisten toimijoiden kanssa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut